Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Volejbalistky udělaly se Švédkami rychlý proces a jsou ve Final Four Evropské ligy

Postupový scénář do Final Four Evropské ligy vyšel na jedničku. Českým volejbalistkám pomohl výsledek dřívejšího dnešního utkání skupiny A, kdy Slovenky přehrály 3:1 na sety Ukrajinky a svěřenkyně řeckého kouče Jannise Athanasopulose to následně zužitkovaly. První příčku ve skupině si zajistily vítězstvím nad Seveřankami stejně jako na konci května jasně 3:0 na sety, tentokrát v poměru 25:11 a dvakrát 25:20.

České volejbalistky se radují z postupu do Final Four Evropské ligy
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Češky před zápasem věděly, že Ukrajina na Slovensku nebodovala a tříbodové vítězství je posune do finále. "Koncentrovaly jsme se na náš výkon," řekla kapitánka Pavla Šmídová.

Nejslabší tým skupiny porazily jasně za hodinu a tři minuty. "Začátek byl trochu nervózní, ale potom jsme jim odjely a ukázaly, že jsme lepší," řekla nahrávačka Šmídová, která sérií podání v první sadě tým nastartovala. "Byl to kolektivní výkon všech holek na hřišti i mimo hřiště," dodala.

O výhru se zasloužily smečařky, Mlejnková nasázela patnáct bodů a Kossányiová měla o dva méně. Univerzálka Orvošová přidala deset bodů. 

Je nám líto, video expirovalo.
Češky postoupily do Final Four. Jsem rád za šanci si tam zahrát, řekl kouč

"Nervozita před zápasem byla cítit, ale povedl se nám první set a jsem velmi spokojen, že máme šanci hrát Final Four," prohlásil kouč Athanasopulos.

Volejbalistky hnala za výhrou plná hala, přes tisíc fanoušků. Nejvíce slyšet byly děti - účastníci celostátního kola svazového minivolejbalu v barvách. "Bylo to něco neskutečného, paráda. To je takový povolený doping," řekla Šmídová.

Final Four se v chorvatském Varaždínu uskuteční příští týden 21. a 22. června. Hrát se v něm bude i o postup do kvalifikace o elitní Ligu národů. Loni ve Final Four Češky nestačily v semifinále na Maďarky a v duelu o 3. místo zdolaly Finsko.

Druhým vrcholem sezony volejbalistek bude srpnová olympijská kvalifikace. Na mistrovství Evropy poté budou po 14 letech chybět.

Evropská liga volejbalistek v Jablonci nad Nisou - skupina A:

ČR - Švédsko 3:0 (11, 20, 20)

Rozhodčí: Pavlov (Rus.), Krtička (ČR). Čas: 63 min. Diváci: 1150 (vyprodáno).

Sestava a body ČR: Kossányiová 13, Purchartová 4, Orvošová 10, Mlejnková 15, Holásková 3, Šmídová 1, libero Dostálová - Patočková 1, Šustrová, Kopecká. Trenér: Athanasopulos.

Nejvíce bodů Švédska: Tabaronová 11, Lundvallová 9.

Slovensko - Ukrajina 3:1 (25, -21, 20, 14).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články