Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Volejbalistky Sluková a Kolocová postoupily v Klagenfurtu do osmifinále

Klagenfurt (Rakousko) - Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová se na grandslamovém turnaji Světového okruhu v Klagenfurtu probojovaly už do osmifinále. České hráčky dnes ráno nejdříve po výhře 2:0 nad čínským párem Čang Si, Chuang Jing postoupily z druhého místa ve skupině A do play-off a v prvním kole si odpoledne poradily se Švýcarkami Isabelle Forrerovou a Sarah Schmockerovou rovněž 2:0 za 41 minut.

Plážový volejbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Jednadvacetileté české volejbalistky tak při svém debutu mezi světovou elitou skončí nejhůře deváté, což by pro ně znamenalo zisk 320 bodů do žebříčku a 8 000 dolarů. O postup do čtvrtfinále se Sluková s Kolocovou střetnou v pátek s nizozemským párem Marleen Van Ierselová a Sanne Keizerová.

"Je to překvapení, jak daleko jsme se dostaly, ale věděly jsme, že na to máme," řekla Kolocová pro web mezinárodní federace. Do kvalifikace se dostaly se Slukovou až na poslední chvíli z pozice náhradnic, protože se nepřihlásilo pět párů. "Jsme tady nové, a to je možná naše výhoda. Některé soupeřky jsme proto překvapily," dodala.

Do hlavní soutěže v Klagenfurtu postoupili také Přemysl Kubala s Petrem Benešem, ale první dva zápasy prohráli. Nejprve s Kanaďany Christianem Redmannem a Richem Van Huizenem 0:2 a poté i s brazilskými olympijskými vítězi z Atén Ricardem a Emanuelem 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články