Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Volejbalistky si na na kvalifikaci ME počkají. Kvůli Slovinsku se odložila na leden

Až v lednu zabojují české volejbalistky v kvalifikaci o účast na mistrovství Evropy. Původně se formou dvou turnajů měla uskutečnit na konci srpna v Lotyšsku a začátkem září v Bosně a Hercegovině, ale čtvrtý účastník skupiny F Slovinsko požádalo o odklad vzhledem k opatřením kvůli koronaviru.

Pandemie již dříve připravila Češky o šanci obhájit loňský triumf v Evropské lize. Před plánovanou kvalifikací o Euro absolvovaly přípravné bloky v Prostějově, poté v Jablonci nad Nisou a v Polsku odehrály dvě přátelská utkání.

V přípravě nicméně budou od pondělka pokračovat v Pelhřimově, i když některé opory již reprezentaci opustily a soustředí se na klubovou sezonu. "Je to zamotaná situace, stále se něco mění a reorganizuje. Ale to je fakt, se kterým se musíme vyrovnat," řekl manažer týmu Miloslav Javůrek pro svazový web.

Lednový termín kvalifikace zatím nebyl upřesněn, ze skupin na ME projdou vždy dva týmy. Letos se mělo ze šesti skupin vedle "efka" hrát už jen "áčko" v Bělorusku, i boje v této skupině se ale nakonec uskuteční až v lednovém termínu. Šampionát budou hostit Srbsko, Bulharsko, Chorvatsko a Rumunsko.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky vyhlížejí lednovou kvalifikaci

"Většina evropských federací ani své výběry nesvolala. Jsem rád, že nám Česká volejbalová federace umožnila připravovat se v červnu a červenci, přestože nebylo jasné, zda kvalifikace proběhne letos. Věřím, že odpracované tréninkové hodiny v těchto měsících nám pomůžou splnit cíl, čímž je postup na ME 2021," uvedl hlavní kouč Jannis Athanasopulos.

Českých mužů se kvalifikace netýká, jako hostitelé jedné ze skupin šampionátu mají spolu s Polskem, Estonskem a Finskem účast automaticky jistou. I většina mužských týmů se rozhodla pro lednový termín.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články