Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalistky se připravují na květnovou kvalifikaci mistrovství Evropy

Volejbalová reprezentace žen se sešla v Prostějově před květnovými kvalifikačními turnaji o mistrovství Evropy v Lotyšsku a Bosně a Hercegovině. Přípravu přitom volejbalistky začaly o týden dřív, než se původně plánovalo. Důvodem je předčasné administrativní ukončení nejvyšší soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky odstartovaly přípravu na kvalifikaci o ME

Osmnáctičlenný tým, který ještě doplní hráčky ze zahraničních soutěží, společně v Prostějově stráví před odletem do Lotyšska celý měsíc.

"Je to pro nás velmi důležité, máme čas na to stmelit se jako tým. Jsme tady v bublině a máme ideální podmínky. Začínáme pomalu a od příštího týdne začneme s intenzivnějšími tréninky," uvedl reprezentační trenér Giannis Athanasopulos.

Příprava reprezentantek vyvrcholí náročným programem. Během května je čeká hned devět utkání včetně dvou kvalifikačních turnajů mistrovství Evropy.

V konkurenci Lotyšska, Slovinska a Bosny a Hercegoviny budou usilovat o účast na evropském šampionátu, na kterém před dvěma lety chyběly.

"Určitě chceme postoupit. Nejen proto, že minule se to nepovedlo, prostě v každé kvalifikaci se chceme dostat na Evropu," řekla reprezentační nahrávačka Kateřina Valková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články