Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Volejbalistky Prostějova zvítězily i doma a jsou krůček od jedenáctého titulu, bronz slaví Liberec

Volejbalistky z VK Prostějov navázaly na úterní výhru a v domácím prostředí zvítězily 3:0 na sety. KP Brno se muselo obejít bez své univerzálky Simony Jelínkové, která se zranila v úvodu finále. A i přes lepší vstup do druhého duelu nakonec Královopolské volejbalistky podlehly 19:25, 22:25 a 16:25. V sérii o nejcennější kov nejvyšší české soutěže jde tak až pátý tým základní části, který v semifinále vyřadil obhájkyně a novopečené bronzové medailistky z Liberce, do vedení 2:0 a od jedenáctého titulu v klubové historii je dělí jediný krok. Rozhodnout mohou v pondělí od 17 hodin před kamerami ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Prostějova od titulu dělí jediné vítězství

Domácí tým se i v pátečním duelu spoléhal na výkon slovenských volejbalistek Karin Šunderlíkové, která zaznamenala 17 bodů, a čtrnáctibodové Karolíny Fričové. "Tyto krajní hráčky byly opět rozdílovými a jazýčkem na vahách celého zápasu," řekl kouč domácích Miroslav Čada.

Brňankám chyběla univerzálka Simona Jelínková, pro niž po zranění kolena v prvním finále sezona skončila, ale v úvodu zápasu to nebylo znát. Dobrým servisem zatlačily Hanačky do defenzivy a až do stavu 16:13 kralovaly. Pak ale začaly chybovat, Prostějov zpřesnil útok i obranu a vývoj otočil. "Prostějov nás potrestal, nebyli jsme schopni na jeho hru zareagovat," poznamenal kouč Brňanek Richard Wiesner.

Byla to pro Hanačky velká psychická vzpruha. Čadův tým diktoval hru a snadno se dostal do vedení 17:11. Královopolské volejbalistky se ale nevzdaly, servisem dostaly na chvíli Prostějov pod tlak, snížily na rozdíl jediného bodu (20:21), nicméně vlastními chybami odmítly dramatickou koncovku. "My jsme dnes minimálně chybovali, byli jsme lepší ve všech směrech," pochválil své svěřenkyně Čada.

Trenér Králova Pole Wiesner udělal v sestavě pro třetí set řadu změn, ale efekt to nemělo. Prostějov šlapal jako namazaný stroj, navyšoval rozdíl ve skóre a zápas dospěl do jednoznačného konce. "Máme na řešení moc témat a málo času k realizaci, ale nevzdáváme se," uvedl Wiesner.

"My cítíme formu a velkou šanci na titul. Dnes jsme měli kromě koncovky druhého setu zápas plně pod kontrolou," naznačil Čada, že by chtěl sérii ukončit už ve třetím zápase, který se hraje v pondělí od 17:10 v Městské hale v Brně.

Obhájkyně z Liberce berou bronz

Liberec po neúspěšné obhajobě zlata slaví alespoň bronz po výhře v Olomouci 3:0. První duel vyhrála Dukla 3:1 a zklamání z nevydařeného semifinále si vynahradila v pátek medailovým ceremoniálem.

Výsledky finále play off volejbalové extraliga žen

Finále play off volejbalové extraligy žen - 2. zápas:

Prostějov - KP Brno 3:0 (19, 22, 16)

Nejvíce bodů: Šunderlíková 17, Fričová 14, Faltínová 6 - Bukovská 12, Koulisiani 8, Pavlíková 7. Stav série: 2:0.

O 3. místo - 2. zápas:

Olomouc - Liberec 0:3 (-16, -17, -12)

Nejvíce bodů: Dos Santosová 9, Blancová 6, Herdová 5 - Kojdová 9, Skrypaková 8, Kohoutová a Kvapilová po 6. Konečný stav série: 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články