Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Volejbalistky Prostějova vyhrály v Brně 3:0 a obhájily titul

Brno - Volejbalistky Modřanské Prostějov zvítězily v třetím finále play-off v Brně nad domácím týmem Královo Pole 3:0 a obhájily loňský titul. Finálovou sérii vyhrály bez ztráty jediného setu 3:0 na zápasy a za celou extraligovou sezonu ani jednou neprohrály. Omlazený tým Brňanek sice bojoval, nevyvaroval se ale herních výpadků, které zkušené soupeřky pohotově potrestaly. Marodku Prostějova vedle nahrávačky Soni Novákové a Američanky Kimberly Glassové rozšířila po pondělním druhém zápase i další klíčová hráčka Slovenka Ivana Bramborová. Nahradila ji Monika Kučerová, která snadno zapadla do kombinačního soukolí Hanaček.

Ráz jednoznačnému průběhu utkání udala hned první sada. V ní Brňanky držely dlouho se soupeřkami krok, tlak si vytvářely důrazným podáním a dařila se jim i obrana na síti. Domácí volejbalistky vedly 6:3, vzchopily se ještě ve střední pasáži, kdy snížily náskok Prostějova na rozdíl pouhých dvou bodů 16:18. 

Hráčky Prostějova ale naprosto suverénně ovládly koncovku setu. Při podání Törökové uhrály šest bodů za sebou. Hanačky těžily nejen z pohyblivé obrany na síti, jejich největší zbraní byla smečařka Nnamaniová, která zakončovala útoky vysoko nad soupeřovými bloky.

Obdobný průběh nabídla i druhá sada. Po vyrovnaném začátku najednou od stavu 11:12 vypadly domácí hráčky zcela ze své role. Nedařila se jim kombinace, útoky byly hodně průhledné a chyběl jim důraz. Aktivnější Prostějov uhrál snadno osm bodů za sebou. Brňanky se probraly až za naprosto beznadějného stavu 13:24, stačily odvrátit čtyři setboly, více jim ale hostující hráčky nepovolily.

Také v třetím dějství držely Brňanky do poloviny setu krok, ale od stavu 12:12 opět převzaly vítěznou režii do svých rukou Hanačky. Jejich hlavními oporami v cestě za dnešním vítězstvím byly vedle Nnamaniové důrazné Spalová s Valenteovou a Sschuschkeovou a v poli odvedla velký kus práce Tomanová na liberu. V závěru zápasu se ještě domácí hráčky opět vzchopily a odvrátily tři mečboly. Tečku za zápasem ale udělala mladá brněnská volejbalistka Širůčková, která poslala podání do sítě.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články