Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistky Prostějova smetly Villu Cortese 3:0

Prostějov - Volejbalistky Prostějova porazily v pátém kole Ligy mistryň v domácím prostředí favorizovaný italský tým Villa Cortese nečekaně hladce 3:0. České mistryně sice zůstaly ve skupině D na třetím místě, ale po tomto úspěchu si uchovaly naději na postup do play off. V průběhu celého utkání nedaly domácí hráčky svým soupeřkám ani jednou šanci na zvrat a k vítězství potřebovaly pouhých 68 minut. V závěrečném utkání základní části soutěže hraje Prostějov v úterý 11. ledna v hale vedoucího týmu tabulky ve francouzském Cannes.

Bojovností a hlavně důrazným útokem zaskočily volejbalistky Prostějova favorizované soupeřky hned od úvodních míčů. Velkou zbraní domácích hráček byl koncentrovaný výkon, k němuž přidaly mnohem přesnější obranu na síti. Důraznějším podáním držely soupeřky daleko od sítě a značně jim komplikovaly přechod do útoku.

Italský tým se herně v prvním setu hledal, prosazovala se pouze americká smečařka Hodgeová, dařilo se i Slovence Kováčové a Kubánce Agüerové. Ovšem tým Cortese dost pokulhával na nahrávce. 

Po vyrovnaném průběhu poloviny prvního setu přepnuly Hanačky v závěru na vyšší rychlostní stupeň. Tvrdostí se prosazovala důrazně smečující Veliká, kterou obrana soupeřek jen s obtížemi zastavovala. Na bloku pochytaly hodně míčů Ssuschkeová s Novákovou, která na nahrávce výrazně převyšovala italskou protivnici Gioriaovou. Právě důrazem získaly Hanačky v koncovce pětibodový náskok 23:18. I když se Italky pokusily zvednout a zvrátit průběh, Artěmenková jim tvrdým útokem hned při prvním setbolu vzala naději.

Obdobný průběh měla i druhá sada, v níž italský tým vedl ještě 15:13. Signál ke zvratu dala nahrávačka Nováková, která v krátkém časovém sledu zaskočila soupeřky tím, že jim místo nahrávky poslala míč hned přes síť do volného prostoru. Od stavu 16:16 v pohodě hrající domácí volejbalistky uhrály šňůru pěti míčů a set zakončila přesnou smečí Lipicerová-Samecová.

I když Italky nesložily zbraně, jejich úsilí zůstalo pouze u zvýšené bojovnosti. Rozehrané soupeřky už nezastavily. Domácí hráčky prokázaly velkou sílu na bloku a v útoku zářila izraelská opora Veliká. Závěr utkání už nenesl žádné znaky dramatu. Hanačky proměnily hned první z pěti mečbolů, když útok Artěmenkové stačily italské blokařky pouze tečovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články