Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Volejbalistky Prostějova se rozloučily porážkou, přesto jdou do Poháru CEV

Prostějov - Volejbalistky Prostějova prohrály v závěrečném utkání základní části Ligy mistryň s tureckým týmem Eczacibasi VitrA Istanbul 1:3, postoupily ale ze třetího místa ve skupině D do Poháru CEV. K účasti ve čtvrtfinále druhé nejvyšší evropské klubové soutěže jim pomohlo vítězství rumunského Bacau nad polskou Gornicou 3:1 ve skupině F. Po něm Hanačky patří mezi pět postupujících týmů z šesti skupin.

Utkání VK Prostějov - Eczacibasi Istanbul
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"O našem postupu jsem se dozvěděl už před utkáním. Postupně se zpráva dostala i k hráčkám. Přesto jsme měli dostatečnou motivaci uspět co nejlépe," uvedl kouč Prostějova Miroslav Čada.

České mistryně při rozlučce s Ligou mistryň jako první získaly proti suverénkám skupiny alespoň set. Sahaly i po zisku druhé sady a bodu, nezvládly ale po odvrácení šesti setbolů dramatickou koncovku.

Hanačky vstoupily do zápasu slibně. Koncentrovaným výkonem uhrály první čtyři body a trenér tureckého týmu si hned vzal oddechový čas. Ani ten hostům ale příliš nepomohl. Prostějov exceloval v útoku i na příjmu, po celou úvodní sadu diktoval tempo a s přehledem zvládl i koncovku.

"Vstoupili jsme do zápasu velmi dobře. Vytvářeli jsme si tlak zejména důraznějším podáním. Turecké smečařky neměly svůj den. Dařilo se nám je ubránit," dodal Čada.

Favorizovaný turecký celek ve druhém dějství zlepšil zejména obranu na síti a několikrát se prosadila nahrávačka Hankeová, která místo přihrávky po smeči levou rukou získávala cenné body. V koncovce se hráčky Prostějova vzepjaly k odporu, odvrátily šest setbolů, ale štěstí se přiklonilo na stranu hostů.

Ve třetím setu už soupeř měl herní převahu. Prostějov se ještě vzchopil ve čtvrté sadě, ale slibný náskok 10:7 šňůrou šesti ztracených bodů ztratil. Hanačky ještě závěr setu zdramatizovaly, ale istanbulský tým proměnil hned první mečbol ve vítězství.

"Podali jsme nejlepší výkon v letošním ročníku Ligy mistryň. Škoda, že jsme nevyužili koncovku druhého setu. V závěru zápasu nám chybělo více odvahy," zhodnotil zápas Čada.

Volejbalová Liga mistryň - 6. kolo:

Agel Prostějov - Eczacibasi VitrA Istanbul 1:3 (17, -26, -19, -23)

Rozhodčí: Satanassi (It.), Miklošičová (Srb.). Čas: 103 minut. Diváci: 1100.

Sestava a body Prostějova: Kossányiová 13, Carterová 12, Steenbergenová 11, Borovinšeková 17, Maleševičová 5, Vincourová 3, libero Jášová - Markevičová 5, Růžičková. Trenér Čada. Nejvíce bodů Istanbulu: Demirová 22, Poljaková 12, Cansuová 10, Gümüsová 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy