Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Volejbalistky Prostějova potrápily v LM Dynamo

Moskva - Volejbalistky Prostějova prohrály ve čtvrtém kole Ligy mistryň v Moskvě s domácím Dynamem 1:3, stejně jako v prosinci doma. Hanačky podaly zejména v úvodu utkání výborný výkon, v prvním dějství ale neproměnily tři setboly. V druhém setu pak své soupeřky předčily, v dalším průběhu zápasu však už neudržely tempo a zkušenější Dynamo jim nedalo naději na zvrat. Po tomto vítězství si Dynamo Moskva upevnilo druhé místo v tabulce. Třetí Prostějov čeká příští úterý zřejmě rozhodující souboj o postup v hale poslední Bielsko-Bialy.

Prostějov začal svižně

Hráčky Prostějova v úvodu držely s ruským týmem krok, stačily na síti pokrývat soupeřovy útoky a vždy dotáhly nepatrný bodový náskok Dynama. Hanačky se v druhé polovině setu za stavu 13:16 nečekaně vzchopily a postupně otočily průběh zápasu. Zpřesnily své kombinační akce, v poli vynikala Tomanová, na síti vedle Nnamaniové zejména Spalová a akce zakončovala také důrazná Glassová.

Prostějov svou odvážnou hrou ruské hvězdy zaskočil. Vedl už 24:21, rozhodující míč však neuhrál. Dynamo se v koncovce uklidnilo zejména zásluhou své nejlepší hráčky dvaatřicetileté Italky Gioliové, odvrátilo tři setboly a první dějství vyhrálo 27:25.

Rusky byly pod tlakem, pak ale začaly udávat směr

Nevydařená koncovka Hanačky nezlomila, naopak v druhém setu ještě zpřesnily podání a pestřejším útokem rychle získaly rozhodující pětibodový náskok 13:8. Ruský tým se dostal pod tlak, chyboval nejen v obraně na síti, ale nedařilo se mu ani zakončení. Prostějov získal v pohodě náskok 20:12 a v klidu druhou sadu dohrál.

Jenže od třetího setu už diktovaly scénář volejbalistky Dynama Moskva, které vedla k rychlému zvratu Gioliová. Když se dostala k síti, dokázaly ji Prostějovanky zastavit jen výjimečně. Svěřenkyně trenéra Čady ztratily v třetím setu nejen herní rytmus, ale hlavně přesnost. Přestalo se jim na rozdíl od předcházejících dvou sad dařit také podání a zápolily i s příjmem. Výsledkem byly kostrbaté akce, kterým chybělo zakončení. Proto také Prostějov v třetím setu uhrál pouze 13 bodů.

I když se český klub ve čtvrtém setu částečně vzpamatoval a zpřesnil hru, rozjeté protivnice už nezastavil. Dynamo vynikalo v závěrečných dvou setech pestřejší hrou i volejbalovou lehkostí.

Zdroj
AFP

Hlavní zprávy

Nejčtenější články