Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalistky Prostějova podlehly Pesaru 1:3

Prostějov - Volejbalistky Modřanské Prostějov prohrály v prvním utkání play off v Lize mistryň v domácím prostředí po statečném boji za 109 minut s týmem Scavolini Pesaro 1:3. Bojovně naladěné Hanačky odehrály s vedoucím týmem italské nejvyšší soutěže vyrovnanou partii, v prvních dvou setech diktovaly tempo a favorizované soupeřky i herně přehrávaly. Odveta je v Itálii na programu za týden, Pesaru k očekávanému postupu stačí uhrát dva sety.

I bez zraněné nahrávačky Novákové se domácí volejbalistky hvězdného týmu nezalekly. Odvahu jim dala zejména šestibodová šňůra při podání Sschuskeové, po níž vedly 11:7. V domácím týmu se prosazovaly na síti důrazně útočící Spalová společně s Američankou Nnamaniovou a v poli odvedla vynikající výkon Tomanová. Hlavní zbraní Prostějova bylo přesné podání, se kterým měly Italky v prvních dvou setech velké problémy.

Hlavní tahounkou italského týmu v útoku byla jistě zakončující Polka Skowroňská. Až do koncovky si udržovaly Hanačky bodový náskok, který ztratily po dvou laciných chybách a průhledných útocích do bloků soupeřek. Italky otočily výsledek, domácí tým stačil postupně odvrátit sedm setbolů, přesto ale po půlhodině sadu prohrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Prostějov - Pesaro

Nejlepší výkon odvedly domácí hráčky ve druhém setu, v němž uhrály pět bodů přímo z podání, výborně bránily a těžily i z pohyblivosti v poli. Šestibodový náskok 22:16 dal Prostějovu klid do koncovky, set zakončila nahrávačka Töröková chytrou hrou na druhou přes síť, na kterou soupeřky nestačily zareagovat. Teprve ve zbývajících dvou setech se projevila větší herní vyzrálost volejbalistek Pesara. Hlavně přidaly ke svému podání větší agresivitu a dostaly protivnice pod tlak. Bojovné Hanačky ve čtvrtém setu ještě stáhly manko 21:23 a odvrátily první mečbol, volejbalistky Pesara dotáhly úspěšným závěrečným blokem zápas do vítězné koncovky.

Výsledek play off volejbalové Ligy mistryň:

Modřanská Prostějov - Scavolini Pesaro 1:3 (-28, -19, -22, -24)

Rozhodčí: Hobor (Maď.) a Vilimanovič (Srb.). Čas: 109 minut. Diváci: 1900.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články