Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalistky Prostějova podlehly doma Cannes 0:3

Prostějov - Volejbalistky Prostějova prohrály ve druhém utkání Ligy mistryň v domácí premiéře s francouzským Cannes 0:3 po setech 18:25, 22:25 a 23:25. České mistryně proti favorizovaným soupeřkám střídaly dobrý výkon s chybami a nezvládly koncovky druhého ani třetího setu.

Utkání Prostějov - Cannes
zdroj: ČTK autor: Vladislav Galgonek

"Byl bych spokojen, pokud bychom proti silným soupeřkám uhráli alespoň jeden set. Byli jsme k tomu blízko, připravili jsme se o to zbytečnými chybami," uvedl kouč Prostějova Miroslav Čada, který nemohl plně využít jednu z opor týmu Markevičovou. Běloruskou smečařku trápil poraněný břišní sval a na palubovce se objevila jen na krátké okamžiky, aby vypomohla v obraně.

Hanačky na počátku zápasu držely do stavu 7:8 se soupeřkami krok, ve střední pasáži úvodní sady ale zápolily s přesnými bloky Cannes, přes které se nedokázaly prosadit. Výsledkem bylo postupné narůstání náskoku francouzského týmu, který zásluhou útočné aktivity zkušené Centoniové získal náskok osmi bodů (22:14). Domácí volejbalistky už jen stačily odvrátit dva setboly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalového utkání Prostějov - Cannes

Herní výpadek potkal hráčky Prostějova v úvodu druhého setu, za stavu 1:8 už vypadala situace kriticky. Ovšem domácí tým se dokázal zkoncentrovat a na smeči se začalo dařit Kossányiové s Borovinšekovou. Trpělivou hrou Prostějov ztrátu smazal, koncovku opět ale zvládly lépe volejbalistky Cannes. "Hráčky Cannes byly herně šikovnější. Volejbalové věci řešily lépe než my. Vyhrály zaslouženě," poznamenal prostějovský kouč.

Nejlepší výkon podaly Hanačky v závěrečné sadě, ve které si dlouho udržovaly tří- až čtyřbodový náskok. Teprve v závěru využil francouzský tým několika jejich chyb, v koncovce ještě bojovně naladěné hráčky Agelu odvrátily tři mečboly, na čtvrtý už ale nestačily.

"Hráli jsme dobře v obraně, dařilo se středním hráčkám. Škoda, že ve třetí sadě nevydržela Kossányiová. Pokud by byla na hřišti, tak bychom měli více nadějí tuto sadu vyhrát," zhodnotil utkání Čada, který si hodně slibuje od nadcházejících dvou zápasů se Schwerinem. "Tento německý tým je na naší úrovni. Měli bychom potvrdit roli favorita nejen doma, ale i na palubovce soupeřek," nastínil Čada vyhlídky na první vítězství v Lize mistryň.

Agel Prostějov - RC Cannes 0:3 (-18, -22, -23)

Rozhodčí: Mezöffy (Maď.), Rajkovič (Chorv.). Čas: 78 min. Diváci: 1100.

Sestava a body Prostějova: Melicharová 1, Borovinšeková 12, Carterová 11, Kossányiová 11, Steenbergenová 9, Vincourová 4, libero Jášová - Soaresová 1, Kočiová 2, Markevičová.

Nejvíce bodů Cannes: Centoniová 19, Grothuesová 11, Bokanová 9.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články