Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Volejbalistky Prostějova ovládly reprízu finále

Praha – Volejbalistky Prostějova vstoupily do extraligy vítězstvím nad svým finálovým soupeřem z uplynulých tří ročníků Olympem Praha 3:0 na sety. Vyrovnaná byla jen úvodní sada, v níž hostující hráčky vedly o tři body, ale v koncovce nadějné vedení neudržely a podlehly 25:27. Další sety už měly jednoznačný průběh a Olymp v nich uhrál jen 13 respektive 16 bodů. V čele extraligy jsou KP Brno a Přerov, které mají za sebou jako většina týmů už dva zápasy a oba vyhrály.

Radost volejbalistek Prostějova
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Během úvodního setu bylo vidět, že jsme po pozdním nástupu (nahrávačky) Kathleen Weissové do přípravy dost na začátku, abychom úplně bez problémů zvládli tak těžké utkání. Nicméně máme k dispozici dostatečně zkušený tým, který musí složitější situaci zvládnout a nakonec si také poradil," uvedl trenér Miroslav Čada, jenž zahájil s Prostějovem cestu za sedmým titulem po sobě.

"Jediným pozitivem celého zápasu pro nás zůstává výkon z úvodního setu, který jsme po vyrovnaném průběhu prohráli velice těsně až v závěru. Tam jsme dokázali domácím konkurovat v kvalitě servisu a dařilo se i na přihrávce, což byly v dalších dvou sadách činnosti z naší strany doslova tragické," konstatoval kouč Olympu Stanislav Mitáč.

Výsledky 2. kola extraligy volejbalistek

Frýdek-Místek - Ostrava 3:1 (-19, 21, 17, 22)

Nejvíce bodů: Štrbová 18, Yordanská 14, Kubová a Michalíková po 13 - Součková a Kojdová po 11, Polášková 10.

Prostějov - Olymp Praha 3:0 (25, 13, 16)

Nejvíce bodů: Simonová 20, Gambová a Bogdanovičová po 11 - Hodanová a Mlejnková po 10, Trnková 9.

KP Brno - Šternberk 3:0 (17, 23, 14)

Nejvíce bodů: Cebáková 16, Onderková 8, Vyklická a Toufarová po 7 - Janečková 14, Oborná 9.

SG Brno - Přerov 0:3 (-23, -22, -21).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články