Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Volejbalistky Prostějova, Olympu a Přerova jsou v semifinále

Praha - Prostějovské volejbalistky podle očekávání hladce postoupily do semifinále extraligy. Obhájkyně titulu zvítězily v Ostravě 3:0 a soupeřkám tak ani ve třetím zápase čtvrtfinálové série nedopřály alespoň dílčí radost ze zisku setu. Tři utkání stačila k postupu rovněž Olympu Praha a Přerovu, ve čtvrtek tak bude pokračovat už jen série mezi Frýdkem-Místkem a Olomoucí.

Ostravanky nejvíce zdramatizovaly duel s nejlepším týmem dlouhodobé části soutěže Prostějovem v prvním setu, který prohrály až v koncovce 22:25. Víc už jim ale favoritky nedovolily, v dalších sadách zvítězil hostující celek jednoznačně 25:12 a 25:8.

V semifinále je také pražský Olymp, který sice v derby se Slavií prohrával 0:2 na sety, ale zvládl vypjatou koncovku čtvrtého dějství i následný tie-break. Jeho dalším soupeřem bude Přerov, který i potřetí porazil KP Brno a v celé sérii ztratil jen jeden set.

"Pro mne osobně je dnešní vítězství skvělý dárek k narozeninám. První dva sety jsme ale hrály katastrofálně," uvedla kapitánka Olympu Andrea Sládková. "V úvodu třetího setu jsme zaspaly a to se nám nakonec vymstilo. Je to velká škoda," prohlásila autorka 20 bodů Slavie Ivana Cebáková.

"Chválím celé družstvo, že za nepříznivého stavu nesložilo zbraně, byť volejbal z naší strany nebyl z nejlepších," uznal trenér vítězek Stanislav Mitáč. "Olymp jsme zaskočili agresivitou a k vítězství jsme měli velice blízko," řekl trenér slávistek Jiří Vojík.

Olomouc zvítězila ve Frýdku-Místku 3:0, když všechny sety vyhrála minimálním rozdílem dvou bodů, a na zápasy vede 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články