Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Volejbalistky Prostějova, Olympu a Olomouce jsou v semifinále

Praha - Volejbalistkám Prostějova, Olympu Praha a Olomouce stačil k postupu do semifinále extraligy minimální počet tří utkání. Pokračovat už bude pouze duel KP Brno s Frýdkem-Místkem, v němž brněnské hráčky vedou na zápasy 2:1.

Mistrovský Prostějov vyřadil pražskou Slavii bez ztráty setu, Olymp si podobně hladce poradil se Šternberkem a Ostrava uhrála proti Olomouci jedinou sadu. V semifinále se tak Olymp utká s Olomoucí, zatímco prostějovské obhájkyně titulu ještě musejí na soupeře čekat.

Trenér Slavie Jiří Vojík ocenil, že jeho svěřenkyně zakončily sezonu důstojně. "Hráčky se snažily, bojovaly, ale tlak na tak kvalitního soupeře jsme nedokázali udržet. Prostějov byl prostě lepší," uznal Vojík. "Kromě prvního setu jsme utkání měly pod kontrolou," řekla prostějovská kapitánka Solange Soaresová.

Šternberk držel s Olympem krok pouze na začátku jednotlivých setů, nakonec však favorizovaným soupeřkám cestu do semifinále nezkomplikoval. Pražanky vyhrály ve Šternberku i v celé sérii hladce 3:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalového utkání Šternberk - Olymp Praha

Výsledky čtvrtfinále extraligy volejbalistek:

Slavia Praha - Prostějov 0:3 (-19, -15, -13). Konečný stav série: 0:3.

Šternberk - Olymp Praha 0:3 (-17, -16, -17). Konečný stav série: 0:3.

Ostrava - Olomouc 1:3 (-16, -11, 21, -16). Konečný stav série: 0:3.

KP Brno - Frýdek-Místek 3:0 (23, 18, 21). Stav série: 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články