Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Volejbalistky Prostějova neuhrály s obhájkyněmi z Eczacibasi ani set

Prostějov - Volejbalistky Prostějova prohrály ve druhém kole Ligy mistryň na domácí palubovce s tureckým Eczacibasi Istanbul 0:3 po setech 21:25, 23:25 a 22:25. Navzdory prohře bez zisku setu české mistryně odehrály s obhájkyněmi prvenství a vítězkami klubového mistrovství světa vyrovnanou partii. V tabulce skupiny C zůstaly Hanačky poslední bez bodového zisku.

Utkání Prostějov - Eczacibasi Istanbul
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Mrzí mě, že se nám nepodařilo uhrát alespoň jeden set. Byli jsme největšímu favoritovi soutěže vyrovnaným soupeřem v útoku. Na bloku byly hráčky Istanbulu lepší, ale odehráli jsme určitě dobrý zápas a nemáme se za co stydět," řekl trenér prostějovských volejbalistek Miroslav Čada.

Jeho svěřenkyně držely po celý úvodní set s hvězdným tureckým celkem krok. Soupeřky trápila dělovým podáním i tvrdými smeči zejména Vargasová, která si připsala celkem 32 vítězných bodů. Teprve šestnáctiletá Kubánka při absenci krajanky Simonové, pro kterou kvůli mateřským povinnostem skončila předčasně sezona, převzala roli tahounky.

"Jsem rád, že Vargasová potvrdila svoje kvality. Tak tvrdá podání, kterými zasypala soupeřky, jsem ještě v českém ženském volejbale neviděl. Vargasová je ale v Prostějově společně s Matienzovou ještě příliš krátkou dobu. Věřím, že výkony obou hráček půjdou ještě nahoru," dodal Čada.

Akce Vargasové připravovala německá nahrávačka Weissová. Jen v úvodním setu uhrála mladá Kubánka dvanáct bodů, z toho zaznamenala tři přímo ze servisu. Hanačky ale doplatily v polovině sady na tři nevynucené chyby v kombinační souhře. Turecký tým to využil k získání tříbodového náskoku a koncovku už nepustil.

Ještě vyrovnanější bitvu přineslo druhé dějství, ve kterém české mistryně převyšovaly soupeře v útoku i tlakem při podání. V dramatickém závěru za stavu 23:23 ale turecké mistryně se štěstím uhrály dva rozhodující body. Nejslibněji pak vypadala ze strany domácích volejbalistek třetí sada. Hráčky Prostějova pokračovaly v koncentrovaném výkonu a v závěru setu získaly vedení 22:20. Opět ale doplatily v koncovce na zbytečné chyby při příjmu podání i v útoku. Tím nabídly soupeři snadno uhrát pět bodů v řadě a Eczacibasi dotáhl zápas za 84 minut do vítězného konce.

"Před zápasem jsem měl obavu, jak se nám podaří ubránit pět vynikajících útočných volejbalistek soupeře. Tři jsme do hry příliš nepustili, na zbývající dvě jsme ale nestačili," přiznal prostějovský kouč.

Agel Prostějov - Eczacibasi Istanbul 0:3 (-21, -23, -22)

Rozhodčí: Simonovská (Č. Hora), Kovalčuk (Ukr.). Čas: 84 min. Diváci: 1300. Sestava a body Prostějova: Markevičová 4, Steenbergenová 7, Vargasová 32, Matienzová 7, Borovinšeková 2, Weissová 2, libero Kovářová - Soaresová, Tinklová 1, Herelová 1. Trenér: Čada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články