Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalistky Prostějova nestačily na Stuttgart a v Poháru CEV končí

Prostějov ‒ Volejbalistky Prostějova prohrály domácí odvetu 3. kola Poháru CEV se Stuttgartem 2:3 a po porážce 0:3 v úvodním duelu v Německu jejich cesta druhou nejvýznamnější evropskou klubovou soutěží skončila. Soupeř potřeboval k postupu uhrát na Hané dva sety a povedlo se mu to poté, co dvakrát odpověděl ziskem sady na vedení českých mistryň.

Utkání Prostějov - Stuttgart
zdroj: ČTK

"Z vyřazení i porážky v odvetě jsem zklamaný. Měli jsme šanci zvítězit. Vinou velkého množství nevynucených chyb jsme tuhle příležitost promarnili," litoval trenér Prostějova Peter Goga.

Prostějovu vyšel vstup do utkání, ale skóre se měnilo ve vlnách. Hanačky získaly bleskově náskok 5:0, který ale stejně rychle po nevynucených chybách ztratily. Klíčovým momentem úvodního dějství byla od stavu 12:12 sedmibodová šňůra, po níž už domácí bez větších komplikací uhrály koncovku.

V nasazeném tempu ale prostějovské volejbalistky nepokračovaly. Hráčky Stuttgartu zpřesnily kombinaci, v útoku se prosazovala maďarská smečařka Sándorová a úspěšnými zásahy se blýskla i česká smečařka Mlejnková. Bojovně naladěný domácí tým držel dlouho naději na zisk důležité sady, jenže v koncovce opět doplatil na několik herních výpadků i pokažených podání. Soupeř získal náskok 21:18 a už ho udržel.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr utkání Prostějov - Stuttgart

Hráčky Prostějova se ještě jednou vzchopily ve třetím setu. V něm trenér Goga nasadil poprvé do hry i novou ofenzivní posilu Massovou z Kuby. I když domácí málem prohospodařily slibný náskok 23:18, vypjatou koncovku zvládly. Jejich naděje ale definitivně zhasla ve čtvrtém dějství, v němž dominovaly volejbalistky Stuttgartu a povolily soupeři uhrát jen sedmnáct bodů.

"Jsme zklamané. Zkoušely jsme všechno možné, abychom uspěly. V některých pasážích jsme hrály opravdu výborně, v jiných příliš moc chybovaly, což pramenilo i z riskantního pojetí," řekla kapitánka Prostějova Mareike Hindriksenová.

V závěrečném setu pak české mistryně s jistotou vyřazení odpadly. Nedokázaly čelit útočnému tlaku, soupeř získal vedení 7:1 a zápas dotáhl za 114 minut k vítězství.

"Stuttgart si postup zasloužil. Za rozhodnutého stavu 2:2 jsme chtěli aspoň vyhrát tie-break. Ani to se však nepovedlo, což mě mrzí snad ještě víc než samotný konec v CEV Cupu," doplnil Goga.

Agel Prostějov - MTV Stuttgart 2:3 (19, -21, 22, -17, -9)

Rozhodčí: Onopas (Řec.), Sek (Pol.). Čas: 114 min. Diváci: 650. První utkání: 0:3. Postoupil Stuttgart.

Sestava a body Prostějova: Hindriksenová 4, Matienzová 10, Trnková 10, Rodriguezová 7, Emontsová 16, Herelová 7, libero Kovářová - Gambová, Frigová, Massová 5. Trenér: Goga.

Nejvíce bodů Stuttgartu: Sándorová 18, Mlejnková 10, Whitneyová 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články