Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Volejbalistky Prostějova nestačily na Dynamo Moskva

Prostějov - Volejbalistky Prostějova prohrály ve třetím kole Ligy mistryň doma s favorizovaným Dynamem Moskva 1:3. Ve čtvrté sadě nedokázaly Hanačky proměnit za stavu 24:20 pět setbolů, naopak ruský tým hned druhý mečbol využil a zvítězil. Prostějov je v neúplné tabulce skupiny C třetí s jedním vítězstvím a dvěma prohrami. Druhé utkání skupiny Fenerbahce Istanbul - Bielsko Biala je na programu ve čtvrtek.

V základní šestce Prostějova nastoupila místo Němky Ssuschkeové Slovenka Tomašeková, která se blýskla dobrým výkonem minulý týden ve vítězném duelu proti Bielsko-Biale. Ruský tým s nejlepší italskou smečařkou Gioliovou se dostával pomaleji do tempa, na síti se prosazovala vysoká blokařka Godinová. Ovšem Prostějov se soupeřkami držel krok, v poli zářila Tomanová, která pochytala několik útočných akcí soupeřek. Důležitým počinem k získání prvního setu byla od stavu 14:16 bodová šňůra 6:1, která pomohla ruskému celku ke klidnému dohrání koncovky.

Také druhý set měly zcela ve své režii volejbalistky Dynama. Prostějov sice držel krok se svými soupeřkami v počtu úspěšných bloků, ovšem v útoku zcela jednoznačně vládl ruský celek. Dynamo získalo šestibodový náskok 18:12. V závěru sady se sice ještě stačily Hanačky zvednout, zlepšená hra však stačila pouze ke korekci výsledku.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Modřanská Prostějov - Dynamo Moskva

Nejlepší výkon odvedly domácí hráčky ve třetím setu, v němž zpřesnily obranu na síti a v útoku se po přihrávkách Novákové prosazovala Spalová. Ruský celek zisk dvou setů ukolébal k poklidnému tempu. Bojovně naladěné hráčky Prostějova v koncovce získaly tříbodový náskok, Dynamo se trápilo při příjmu podání Sschuskeové, což napomohlo Hanačkám ke zvratu.

Miroslav Čada, trenér:

"Velká škoda, že jsme slibný náskok ve čtvrtém setu nedotáhli do úspěšné koncovky. Po prvních dvou setech jsme se zlepšili v obraně i v útoku. Škoda zkaženého podání, měli jsme i další šance. Nemá ale význam plakat. Pokusíme se v dalších zápasech ve skupině odvést co nejlepší výkony."

Nečekaná ztráta setu moskevský tým rozhodila. Ztratil herní jistotu, účinnost ztratila hlavně obrana na síti a přibyly i kombinační chyby. Volejbalistky Prostějova získaly sebevědomí, na nahrávce připravovala akce Nováková. V dramatickém závěru se domácí hráčky jakoby lekly vítězství. Za stavu 24:20 na ně dolehla herní krize, zkazily podání a dostaly se do křeče. Většinou jen vracely do pole soupeřek lehké míče. V rozhodujících chvílích je zatlačila do defenzivy jistým podáním Gioliová. Ruský tým se po vyrovnání skóre už dostal do pohody a vítězství si nenechal vzít.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články