Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Volejbalistky Prostějova nečekaně hladce porazily v LM Lodž

Prostějov - Volejbalistky Modřanské Prostějov porazily v Lize mistryň polský celek Organika Budowlani Lodž za 67 minut hladce 3:0. Domácí tým vybojoval ve třetím kole první vítězství, ve skupině D si upevnil třetí místo a zachoval si naději na postup do play-off. Oba týmy na sebe narazí hned v příštím kole soutěže v úterý v Polsku. Oproti poslednímu utkání v italském Cortese se vrátila do sestavy českých mistryň Milada Bergrová, jejíž přítomnost byla přínosem v útoku.

Precizní akce připravovala svým spoluhráčkám nahrávačka Nováková a nejčastěji je zakončovaly suverénně hrající Veliká a Lipicerová. Trenér soupeře Popik překvapivě nezařadil do základní sestavy ani jednu zahraniční hráčku a polské volejbalistky nedokázaly s Hanačkami držet krok. Chybovaly v obraně na síti a pasivní hrou umožňovaly domácím zvyšovat náskok. Teprve v závěru prvního setu se začaly postupně objevovat na palubovce v polském týmu i obě Brazilky Teixeiraová a De Paulová a také Američanka Oslovská. Ale ani tento tah už rozjetý prostějovský tým nezastavil a Hanačky proměnily hned první setbol.

Také druhý set měl obdobný průběh a útočné síle domácího týmu nedokázaly hráčky Lodže čelit. Prostějov si koncentrovaným výkonem zajistil klid do koncovky a sadu vyhrál 25:15.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Prostějov - Lodž

Záznam utkání Prostějov - Lodž sledujte zde

Ve třetím setu pak hráčky Lodže vzdorovaly soupeři pouze malou chvíli v úvodu, kdy šly i do jednobodového vedení. Jejich snaha o obrat ale rychle ztroskotala na nepřesnostech v útočných kombinacích. Teprve v závěru zápasu se na chvíli prostějovský tlak zastavil od stavu 23:16, kdy De Paulová při svém podání získala pět bodů. Prostějovský tým ochromila nervozita, kterou musel eliminovat trenér Čada dvěma oddechovými časy. V závěru domácí volejbalistky krizi zažehnaly a jejich suverénní a nečekaně hladké vítězství uzavřela proměněným prvním mečbolem Nováková.

Kouč Miroslav Čada netajil, že očekával mnohem náročnější utkání. "Odvedli jsme náš nejlepší výkon v letošní sezoně a soupeřkám jsme nedali příležitost ke zvratu," uvedl spokojený trenér. "Čekaly jsme velmi těžký zápas. Dokázaly jsme ale po dobré přípravě z videozáznamů pokrýt nebezpečné akce soupeřek, které nejčastěji útočily z krajních pozic," poznamenala Soňa Nováková.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články