Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Volejbalistky Prostějova natáhly sérii výher na 24 zápasů a mají první místo na dosah

V šestém kole nadstavbové části extraligy prostějovské volejbalistky zvítězily ve Frýdku-Místku 3:0, ale o výhru musely tvrdě bojovat. Nakonec ale sérii neporazitelnosti protáhly na 24 zápasů a jsou velmi blízko prvnímu místu. Na čtvrtou příčku poskočilo KP Brno, které přetlačilo v pěti setech nováčka z Liberce.

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Mistrovský Prostějov neměl v hale šestého Frýdku-Místku lehkou práci, v závěru třetí sady dokonce musel po sérii podání Kateřiny Vašinové dotahovat ztrátu 19:22. Favorit ale ztrátu setu nepřipustil, Helena Horká k výhře hostujícího celku přispěla 19 body. Prostějov vede tabulku o 11 bodů před Olomoucí, kterou čekají ještě čtyři nadstavbové zápasy.

Čtvrté místo vynese svému držiteli výhodu domácího prostředí v úvodu play-off a po pětisetové výhře v Liberci zatím patří Brňankám. Podobně dramatický byl také souboj o osmou pozici, kterou si díky výhře 3:2 nad Přerovem přiblížil Šternberk.

Nadstavbová část Uniqa extraligy volejbalistek:

Frýdek-Místek - Prostějov 0:3 (-18, -21, -23) Nejvíce bodů: Pavelková 12, Kukučová 9, Mitregová 7 - Horká 19, Emontsová 15, Trnková 11.

Liberec - KP Brno 2:3 (-22, 16, 15, -21, -14) Nejvíce bodů: Krišková 26, Mikšíková 15, Holubcová 10 - Kopáčová 18, Peneová 17, Boulová 11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články