Volejbalistky Prostějova narazí v LM na ruského mistra

Vídeň – Volejbalistky Prostějova narazí v příštím ročníku Ligy mistryň v základní skupině na mistrovské Dynamo Kazaň, Sopoty a Voléro Curych. Muži Českých Budějovic se střetnou ve skupině D s francouzským mistrem Stade Poitiers, italským Cuneem a německým Unterhachingem, který dostal divokou kartu. Rozhodl o tom dnešní los ve Vídni.

Prostějovský trenér Miroslav Čada nebyl z dnešního losu příliš nadšený. "Právě tuto skupinu jsem si vůbec nepřál, neboť ji považuji za nejtěžší," přiznal. Kazaň je ruským mistrem s velmi kvalitním kádrem, zatímco Sopoty jsou podle Čady nesmírně silné po hráčské i ekonomické stránce. "Právě do tohoto klubu odešla za lepšími podmínkami naše opora Němka Ssuschkeová. A Curych má podobně jako my složený tým ze zahraničních hráček," dodal Čada.

V nejprestižnější evropské klubové soutěži volejbalistek bude startovat 20 týmů z 12 zemí. Prostějovský klub bude hrát Ligu mistryň už počtvrté na divokou kartu. Vzhledem k účasti tří italských a tří tureckých klubů se prostějovské volejbalistky dostaly navzdory posledním dvěma postupům do play-off až do čtvrtého koše. Z osudí byly české mistryně vytaženy jako předposlední a zařazeny do skupiny C.

V Lize mistrů bude hrát 24 týmů z 16 zemí. Také muži Českých Budějovic se dostali až do čtvrtého losovacího koše. "Skupina je těžká, máme v ní týmy z volejbalově nejvyspělejších zemí Francie a Itálie. V této konkurenci je ale těžké si vybrat," poznamenal manažer jihočeského klubu Zdeněk Scheichl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články