Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Volejbalistky Prostějova narazí v LM na italské Pesaro

Lucemburk - Volejbalistky Prostějova narazí v únorovém prvním kole play off Ligy mistryň na italské Scavolini Pesaro, které vyhrálo v základní části soutěže s jedinou porážkou skupinu B. Funkcionářům hanáckého klubu se nepodařilo získat pořadatelství dubnového závěrečného turnaje, který se uskuteční ve francouzském Cannes. Vedle Prostějova a Cannes se o Final Four ucházel ještě turecký klub Fenerbahce Istanbul, který chtěl turnaj uspořádat v Ankaře. Organizátora vybrala evropská volejbalová konfederace CEV při dnešním losování play off v Lucemburku.

"Los k nám byl opět krutý. Dostali jsme jednoho z nejsilnějších soupeřů. Pesaro je jedním z hlavních favoritů Ligy mistryň. Naše šance dostat se do dalšího kola jsou minimální," posteskl si trenér Prostějova Miroslav Čada. Přál si spíše soupeřky z Polska nebo i z Ruska a naopak se obával italských týmů.

Pesaro bude hodně těžkým soupeřem

Volejbalistky Pesara jsou mistryněmi Itálie a vedou i současnou tabulku domácí ligy. Před dvěma lety Pesaro vyhrálo druhou nejvyšší evropskou soutěž Pohár CEV. V tomto ročníku Ligy mistryň klopýtlo pouze v Istanbulu, kde prohrálo s domácím týmem VakifGünes 2:3.

"Na druhé straně se můžeme opět těšit na vynikající volejbalistky. Hlavními hvězdami jsou Polka Katarzyna Skowronská, Carolina Costagrandeová i další italské reprezentantky," dodal Čada. První utkání se bude hrát v Prostějově, vedení hanáckého klubu navrhuje čtvrtek 11. února.

Los 1. kola play off volejbalové LM (10. a 17. února):

VakifGünes Istanbul - Bělgorod, Dabrowa Gornicza - Novara, Dynamo Moskva - Odincovo, Galati - Fenerbahce Istanbul, Bergamo - Muszyna, Prostějov - Pesaro

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články