Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Volejbalistky Prostějova na favorita nestačily, zato Olomouc veze z Belgie výhru

Marně se snažily prostějovské volejbalistky zaskočit v úvodním osmifinále Poháru CEV rumunský favorizovaný celek Albu Blaj. V hale finalisty posledního ročníku Ligy mistryň utrpěly vysokou porážku, odveta se odehraje na Hané na konci ledna. Do té půjdou v lepší pozici hráčky Olomouce, které vyhrály v belgickém Beverenu 3:1. 

Utkání Prostějov - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Olomouc, která v říjnovém předkole Ligy mistryň vypadla právě s Albou Blaj, nastoupila v Beverenu a po dramatickém prvním setu, který její volejbalistky nakonec uhrály, patřil druhý domácím. To bylo ale všechno, co soupeřkám české hráčky povolily, v dalších dvou sadách už byly jednoznačně lepší a postup mají blíž. 

Prostějovské hráčky v předchozím kole snadno vyřadily mladé hráčky Levski Sofia, zato Blaj pro ně byla soupeřem o několik úrovní lepším. V žádném ze setů se české mistryně nedostaly ani přes 16 bodů.    

"Proti velice silnému a zkušenému soupeři s výbornými hráčkami jsme byli úplně bezradní. Měli jsme obrovské problémy na přihrávce, z toho vyplýval slabší útok neschopný se víc prosadit přes vysoké bloky i celkovou obranu domácích," uvedl na klubovém webu kouč Lubomír Petráš.

Sezonu v týmu Alby začala i reprezentační nahrávačka Lucie Smutná, ale po problémech s meniskem angažmá přerušila a do Rumunska už se vrátit nechce.  

Osmifinále Poháru CEV volejbalistek

Alba Blaj (Rum.) - Prostějov 3:0 (16, 12, 16)
Rozhodčí: Biegajlo (Gruz.), Ilhan (Tur.). Čas: 61 min. Diváci: 1500.
Sestavy a body Prostějova: Nová 7, Bežandolská 4, Horká 9, P. Kojdová 4, Rutarová 1, Zatloukalová 1, libero Slavíková - Toufarová, N. Šmídová, Kozmíková 3. Trenér: Petráš. Nejvíce bodů Alby: Ninkovičová a Newcombeová po 12, Lazarevičová 11.

Beveren - Olomouc 1:3 (-26, 16, -17, -15)
Rozhodčí: Bátkaiová (Maď.), Geukes (Něm.). Čas: 101 min. Diváci: 225.
Sestava a body Olomouce: Kubínová 2, Košická 11, Trnková 14, Orvošová 16, Michalíková 17, Strušková 11, libero Kovářová - Kossányiová, Sokolová, Napolitano Šenková 2, Dudová. Trenér: Teplý. Nejvíce bodů Beverenu: Van Gestelová 15, Janssensová 14.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články