Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalistky Prostějova na Curych nestačily

Curych - Volejbalistky Modřanské Prostějov prohrály v pátém kole Ligy mistryň v Curychu 0:3. Ve skupině C jsou s pěti porážkami poslední a jejich naděje na postup do play off se už pohybuje pouze v teoretické rovině. V závěrečném utkání základní části hostí Hanačky příští úterý vedoucí Kazaň.

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČT4

Prostějovské vyhlídky na úspěch ve Švýcarsku odvál navzdory pečlivé vánoční přípravě hned úvodní set. V něm držely české mistryně se soupeřkami vyrovnanou partii pouze do stavu 5:5, kdy ještě stačily čelit dobrou obranou na síti počátečnímu tlaku Curychu. Postupně ale převzaly režii zápasu do rukou švýcarské volejbalistky.

Díky bránění prostějovských útoků a dobře postaveným blokům získal Curych snadno náskok 14:9. Hráčky Prostějova stačily pouze několikrát stáhnout na rozdíl tří bodů. Ve druhém dějství zpřesnily Hanačky podání a v útočných akcí přidaly na pestrosti. Ve vyrovnané partii pokračovaly až do stavu 19:19.

V koncovce setu jim opět důraznější soupeřky odskočily. Nejslibněji se z prostějovského pohledu vyvíjela třetí sada, kdy svěřenkyně trenéra Miroslava Čady vedly už 11:6. Jenže po bodové šňůře domácích volejbalistek v poměru 8:1 naděje na otočení zápasu a zisk alespoň dvou bodů rychle padla. V koncovce ještě hráčky Prostějova odvrátily jeden mečbol, ovšem při druhém po špatném příjmu podání už Curych slavil vítězství.

"I když jsme prohráli 0:3, tak jsme odvedli solidní výkon. Drželi jsme se soupeřkami dlouhé výměny. Ovšem velký rozdíl ve výkonu obou týmů byl na blocích, kde nás soupeřky předčily," řekl trenér Čada.

Voléro Curych - Modřanská Prostějov 3:0 (21, 21, 20)

Rozhodčí: Hranič (Srb.), Van Der Velden (Niz.). Čas: 76 min. Diváci: 1220. Sestava Prostějova: Veliká 9, Horká 8, Monzoniová 10, Popovičová 11, Hrončeková 4, Smáková, libero Chlumská - Košická, Soaresová, Artmenková. Trenér: Čada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články