Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Volejbalistky Prostějova míří za poslední přípravou do San Rema

Prostějov - Nejdůležitější výkonnostní prověrkou volejbalistek Prostějova před startem Ligy mistryň bude od pátku mezinárodní turnaj v San Remu. V Itálii se představí také finalistky uplynulého ročníku LM Cannes a dva kluby z domácí nejvyšší soutěže Giavena a Boloňa. Ta bude v pátek prvním soupeřem českých mistryň. Další program turnaje vyplyne z pátečních výsledků, každopádně vyvrcholí v neděli.

Oproti minulé sezoně se prostějovský kádr výrazně změnil. Klub postupně opustily Šárka Kubínová, Monika Smáková, Helena Horká, Michaela Monzoniová, Darina Košická, Taťjana Artmenková, Sonja Popovičová a Vesna Jovanovičová.

Na Hanou naopak zamířily Michaela Jelínková, Pavla Vincourová, Andrea Kossányiová, Šárka Melichárková, Brazilky Flavia de Assisová a Juliana Gomesová, Bulharka Cvetelina Žarkovová, Chorvatka Marina Miletičová a Němka Saskia Hippeová. Na odchodu byla také izraelská smečařka Anna Veliká, v tomto týdnu se však vrátila a vypomůže v Lize mistryň.

"Na turnaji v San Remu se představíme v kompletním složení. Po tak velké obměně kádru potřebujeme čas na sehrání. Věřím, že do zahájení Ligy mistryň už bude mít naše hra svůj řád," řekl trenér Miroslav Čada. Do Ligy mistryň vstoupí Prostějov 24. října, šest dnů po zahájení domácí extraligy. Z evropské elity jako první doma přivítá Rabitu Baku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články