Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistky Prostějova hrají o poslední naději

Prostějov - Volejbalistky Prostějova mají před posledním utkáním v základní skupině Ligy mistryň už jen teoretické naděje na postup do play off a v cestě jim stojí lídr tabulky Kazaň. S ruským celkem se utkají doma od 17:00 a pokusí se napodobit výkon z prvního vzájemného zápasu, ve kterém získaly svůj jediný bod v soutěži za porážku 2:3. Zároveň se dnes představí i volejbalistky KP Brno, které od 18:00 hostí v slibně nakročené odvetě vyzývacího poháru portugalský klub Ribeirense Pico Azores, který v prvním zápase porazily jasně 3:1. Utkání Prostějova proti Kazani vysílá ČT4 a web sportživě.cz od 16:50.

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČT4

Aby české mistryně z Prostějova odvrátily hrozbu vyřazení, nesmějí ztratit více než jeden set a ještě budou muset doufat v příznivé výsledky v dalších zápasech. Z pěti skupin LM se dostane do play off i jeden tým s nejlepší bodovou bilancí z posledního místa v tabulce. V případě neúspěchu se Prostějov posune do čtvrtfinále Poháru CEV. V předchozích dvou sezonách hanácký tým do play off Ligy mistryň postoupil.

"Teoretických postupových variant je ještě několik. Máme však hodně komplikovanou situaci. Dokud je naděje, tak o ni musíme bojovat. Ruské mistryně ale disponují nesmírně kvalitním týmem," uvedl prostějovský kouč Miroslav Čada.

V Kazani odvedly české mistryně v úvodu zápasu výborný výkon. "Dařilo se nám v prvních dvou setech. Soupeřky jsme zaskočili výbornou obranou. Jenže nasazené tempo jsme neudrželi," konstatoval Čada. Při teoretické přípravě družstva se k prvnímu zápasu v Kazani vrátil. Hanačky v něm měly největší problémy s ubráněním 204 cm vysoké Jekatěriny Gamovové a smečařky Lesji Machnové. Volejbalistky Kazaně si jinak kromě zaváhání s Prostějovem vedou ve skupině C zcela suverénně. Zatím ztratily pouze čtyři sety.

"Nepředpokládám, že by Kazaň navzdory jistému postupu z prvního místa v Prostějově zápas podcenila. Musíme se soustředit pouze na naši hru a podat co nejlepší výkon. Pokud se nám to podaří, tak můžeme překvapit," doplnil Čada.

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČT4

Brno v roli favoritů

Trenér Králova Pole Ondřej Marek považuje Pico, který má v kádru vedle domácích volejbalistek i čtyři Brazilky, Kanaďanku a Japonku, za přijatelného protivníka. "Hráčky jsou menších postav. V prvním zápase se nám podařilo ubránit jejich krajní smečařky. Pokud podobný výkon zopakujeme v odvetě, můžeme pomýšlet na vítězství," uvedl kouč.

Podle něj rozhodne o výsledku servis a přihrávka. "Počítám, že soupeř bude mít v naší velké hale problémy s orientací, a tím i potíže s přihrávkou. S tou zápolil už v prvním zápase doma. Ovšem nemůžeme si dovolit soupeře podcenit," dodal Marek.

V případě postupu narazí Brňanky v osmifinále na vítěze nizozemsko-ukrajinského duelu Sliedrecht - Chimik Južnyj.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články