Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistky prohrály v Bulharsku 1:3, postoupily z druhé pozice

Samokov (Bulharsko) - České volejbalistky prohrály v závěrečném utkání základní části Evropské ligy v Bulharsku 1:3. Ve skupině B obsadily druhé místo a postoupily společně s Bulharkami a vítězi dalších skupin Srbskem a Tureckem na turnaj Final Four, který je na programu příští pátek a sobotu v Istanbulu. Do přímého souboje o první místo vstoupily české volejbalistky slibně. V prvním setu navázaly na výkon z pátečního zápasu, v němž nad Bulharkami zvítězily 3:1.

V základní sestavě českého týmu se objevila Kossanyiová místo Barborkové. Na nahrávce v úvodních dvou setech chystala spoluhráčkám útočné akce Mühlsteinová, kterou v dalších dvou sadách vystřídala Kubínová. 

Bulharky srovnaly v druhém dějství krok, zlepšily příjem i hru na síti. Ve vyrovnané koncovce měly české hráčky setbol, který však neproměnily. Prohraná sada se odrazila v dalším průběhu utkání.

Bulharky se v bouřlivém domácím prostředí vzchopily, hrály agresivněji a svou dravostí získaly ve střední části obou závěrečných setů bodový náskok, který jim zajistil klid do koncovek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články