Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Volejbalistky prohrály s Ázerbájdžánem

Baku – Volejbalistkám se výrazně vzdálila účast na olympijských hrách. Český tým dnes vypadl v kvalifikačním turnaji v Baku v semifinále po prohře s domácím Ázerbájdžánem 1:3 na sety, čímž přišel o možnost postoupit do hlavní evropské fáze bojů o Londýn. Poslední šancí volejbalistek na olympiádu je, že dostanou pozvánku na světovou kvalifikaci do Japonska.

Blok českých volejbalistek
zdroj: EPA autor: Srdjan Suki

V utkání s Ázerbájdžánem se potvrdila obava českých hráček z tvrdého útoku a výborného servisu domácích volejbalistek. Češky měly problémy na příjmu, proto si nedokázaly dobře přihrát v útoku. To se jim dařilo pouze ve druhé sadě. V důležitém třetím setu svěřenkyně trenéra Jiřího Šillera nezvládly koncovku a od stavu 14:15 prohrály devět z deseti výměn. V napínavé čtvrté sadě, v které na smeči kralovala Odina Alijevová, prohrály od stavu 23:23 poslední dva míče.

Ázerbájdžánky budou hrát v sobotním finále v Baku s Bulharkami a vítěz utkání postoupí do hlavní evropské kvalifikace, která se uskuteční v květnu v Istanbulu. České reprezentantky mají ještě teoretickou šanci, že dostanou pozvánku na světovou kvalifikaci do Japonska, které se zúčastní koncem května osm týmů. Jisté je, že tam budou hrát Japonky, Číňanky, Korejky, Thajky a čtyři neasijské výběry.

Na olympijských hrách české volejbalistky dosud v historii samostatné republiky nestartovaly. Tým Československa se na turnaji představil dvakrát. V roce 1968 v Mexiku skončil šestý a v roce 1972 v Mnichově sedmý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články