Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Volejbalistky prohrály na ME ve čtvrtfinále s Německem

Bělehrad – České volejbalistky se o překvapení na mistrovství Evropy nepostaraly a skončily ve čtvrtfinále. Svěřenkyně trenéra Jiřího Šillera v Bělehradu podlehly Němkám hladce 0:3 po setech 18:25, 20:25 a 17:25. Češky Němkám podlehly popáté v řadě. Předloni prohrály na ME v Polsku, stejně dopadly loni v Japonsku na MS a letos dvakrát v přípravě. Během této série získaly jediný set. Přes porážku je postup mezi nejlepší osmičku na evropském šampionátu nejlepším výsledkem týmu od bronzu z mistrovství Evropy v Brně před čtrnácti lety.

Radost německých volejbalistek
zdroj: AP autor: Darko Vojinovic

Reprezentantky začaly na smeči s osmnáctiletou Kossanyiovou v základní šestce místo Barborkové a dařilo se jim. Díky dobré obraně a chybám soupeřek vedly 12:10, ale pak přišel obrat. Němky přidaly na důrazu a podáním mířily výhradně na novicku Kossanyiovou. Češky začaly špatně přijímat a rázem prohrávaly 13:19.

Kouč Šiller poslal místo Kossanyiové do hry na chvilku Melichárkovou, ale změnu v obraně to nepřineslo. Univerzálka Havlíčková dostávala v první sadě od nahrávačky Mühlsteinové jen minimum příležitostí smečovat a volejbalistky set ztratily. Němky v duelu hrozily z každé pozice. Nespoléhaly pouze na hvězdy, smečařku Grünovou a univerzálku Kozuchovou, a v útoku získávaly body snadněji. To dokládal fakt, že mezi pěticí nejvíce bodujících hráček utkání byly čtyři Němky.

Je nám líto, video expirovalo.
Německo - Česko

Volejbalistky prohrávaly v druhém setu brzy o pět bodů. Nahrávku přišla oživit Kubínová a stav 13:13 vypadal nadějně. Opakované chyby na příjmu ovšem srazily české šance v útoku. Havlíčková sice už měla více šancí se ukázat, ale přes bloky se neprosadila, a proto přišla zkusit zabodovat univerzálka Vanžurová. Druhý set ale dramatickou zápletku neměl. Od stavu 20:22 ztratily české hráčky tři míče po sobě a po šestadvaceti minutách Němky uzavřely sadu blokem.

I v třetím setu se Němky snažily podáním hledat na příjmu Kossanyiovou, které se přihrávka příliš nedařila. Proto se místo ní snažila zaskočit libero Jášová, ale tím se česká polovina otevřela, čehož dokázala využít hlavně Brinkerová. Kossanyiové se nedařilo na příjmu, ale u sítě dokázala třikrát úspěšně blokovat.

V posledním dějství zkusil český kouč na bloku Svobodníkovou, nechal ve hře univerzálku Vanžurovou, ale síla německého výběru byla příliš velká. Rozdíl v prostřední části setu narostl na osm bodů a semifinálový sen se rozplynul. Konečné osmé místo zároveň znamená nutnost hrát kvalifikaci příštího ME 2013, kam přímo postoupí šest týmů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články