Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Volejbalistky porazily v Evropské lize Řecko 3:2

Almere - České volejbalistky porazily v Nizozemsku ve druhém utkání turnaje Evropské ligy Řecko 3:2 a bez prohry zůstaly v čele skupiny C. Italský trenér Carlo Parisi dal šanci hráčkám z lavičky, přesto český výběr vyhrál rozhodující tie-break 15:11.

Češky mají stejně bodů jako druhé Nizozemsko, oba celky se v neděli od 14:30 utkají o vítězství ve druhém ze čtyř turnajů základní fáze EL, v níž si loni zahrály Final Four a skončily čtvrté.

Opory Havlíčková s Pastulovou dnes zůstaly pouze na lavičce a v základní sestavě chyběla také Havelková, která naskočila až v průběhu prvního setu. Po vyrovnaném úvodu Řekyně zvládly lépe koncovku úvodní sady, v dalších dvou se české hráčky zlepšily. Většinu akcí zakončovala Vanžurová, kterou doplňovala Svobodníková a pak i Havelková.

Řekyně pro sebe rozhodly čtvrté dějství, v němž získaly rychle náskok 12:6. V závěru se sice české hráčky dostaly na rozdíl jediného bodu 22:23, koncovku ale nedotáhly. I když český tým vyhrál jasně tie-break, za výhru 3:2 ztratil do tabulky bod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články