Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Volejbalistky porazily v Evropské lize hladce Řecko

Brno - České volejbalistky porazily ve svém druhém vystoupení v Evropské lize ve skupině C v Brně Řecko za pouhých 75 minut hladce 3:0. Ve druhém utkání Nizozemsko zdolalo stejným výsledkem Izrael. V čele tabulky je bez ztráty setu Nizozemsko, český tým je s plným počtem bodů druhý. V závěrečném zápasu ve skupině se střetnou české volejbalistky v duelu neporažených týmů s Nizozemskem.

Helena Havelková smečuje
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Na rozdíl od pátečního utkání s Izraelem měly české hráčky hned od úvodních minut duel pod kontrolou. Oproti prvnímu zápasu zůstala na lavičce Havelková, kterou nahradila Bednářová. Koncentrovaným výkonem získaly české hráčky rychle náskok 4:0 a řecký trenér si musel vzít už za tohoto stavu oddechový čas. V dalším průběhu se sice hra na chvíli srovnala, koncovku prvního setu ale měly české reprezentantky zcela pod kontrolou.

Ve druhém dějství už české volejbalistky soupeřky převyšovaly. Oproti prvnímu utkání se výrazně zlepšila nahrávačka Mühlsteinová, která dodala kombinačním akcím přesnost. Z jejích přihrávek těžila nejvíce Havlíčková, která také nejčastěji bodovala. Český tým byl také úspěšnější v obraně na síti i přesněji podával. Řecké hráčky neudržely solidní hru z úvodního setu. Častěji chybovaly, postrádaly větší útočnou přesnost a často doplácely na nevynucené chyby.

V závěrečném setu už český tým své soupeřky nepustil k vážnější akci. Řekyně herně odpadly a zápas dotáhl český tým bez větších problémů k snadnému vítězství. O jednoznačné převaze českých volejbalistek svědčí i pouhých jedenáct bodů řeckého týmu v posledním setu.

Řecko - Česko 0:3 (-20, -18, -11)

Rozhodčí: Globocnik (Slovin.), Ujhaziová (Maď.). Čas: 75 min. Diváci: 1500. Sestava ČR: Pastulová 4, Kossanyiová 9, Havlíčková 18, Monzoniová 9, Bednářová 6, Mühlsteinová 2, libero Jášová - Havelková, Svobodníková 5, Vanžurová 3, Smutná. Trenér: Parisi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články