Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Volejbalistky podlehly v semifinále EL Srbsku 0:3

Istanbul – České volejbalistky prohrály v semifinále Evropské ligy v Istanbulu za 75 minut s dvojnásobnými vítězkami této soutěže Srbkami hladce 0:3. V sobotu čeká tým trenéra Jiřího Šillera souboj o třetí místo s poraženým celkem z druhého utkání mezi domácím Tureckem a Bulharskem. Češky stačily svým soupeřkám v útočné fázi, propadly ale v obraně. Za celé utkání pouze čtyřikrát zablokovaly útok soupeřek. Naopak Srbky, které v soutěži ještě neprohrály, měly 14 úspěšných bloků, což rozhodlo o jejich vítězství.

Do duelu proti favoritkám turnaje vstoupily české volejbalistky s respektem. Srbky hned získaly náskok 8:3 a měly zápas pod kontrolou. Z útlumu se probral český tým až v závěru setu, kdy alespoň zkorigoval skóre a uhrál 18 bodů.

Podstatně vyrovnanější hru nabídl úvod druhé sady, v němž české hráčky zpřesnily souhru a přitvrdily v zakončení. Po vyrovnaném začátku ale soupeř potrestal několik zbytečných chyb a v koncovce nepřipustil žádné drama.

Ve třetím setu nahradila Kubínová nahrávačku Mühlsteinovou a české volejbalistky sehrály v této části nejvyrovnanější partii. Ujaly se i vedení 12:8. Srbky ale manko smazaly a od stavu 22:22 už bodovaly pouze ony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články