Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalistky po jistém výkonu vrátily Bulharkám porážky

Samokov (Bulharsko) - České volejbalistky vybojovaly v Grand Prix vítězství v Bulharsku nad domácím týmem 3:2 a jsou blízko postupu do Final Four druhé divize. Skupinu v Samokovu zakončí nedělním zápasem s posledním Chorvatskem.

Aneta Havlíčková
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Velkou měrou se na dnešní výhře podílela Tereza Vanžurová, jež sice začala na lavičce, ale nakonec byla s 18 body nejvíce skórující hráčkou českého týmu. Kapitánka Helena Havelková nasbírala o bod méně.

Před rokem právě v Samokovu prohrály české reprezentantky s Bulharskem finále své divize jasně 0:3, ale dnes sehrály úplně jiný zápas. A byl jako na houpačce. Chvíli měly převahu svěřenkyně italského kouče Carla Parisiho, pak zase domácí Bulharky.

Češky vyhrály první set 25:23, třetí 25:17 a hlavně poslední pátý 15:11. Vrátily tak Bulharkám dvě porážky z loňské Grand Prix a také nezdar z rok a půl staré kvalifikace
o mistrovství světa.

Kouč Parisi označil dnešní výsledek za důležitý. "Utkání mělo hodně výkyvů, tým má trochu problémy řešit tyto obtížné situace. Buď hrajeme velmi dobře, nebo velmi špatně. Musíme se naučit tyto krizové situace zvládat," řekl trenér.

Po dnešku mají české volejbalistky velkou šanci zahrát si opět Final Four, loni však hrály stejně jako Bulharky o úroveň níže. Nyní jsou v tabulce druhé skupiny na třetím místě z osmi družstev už za jistými postupujícími Nizozemskem a Portorikem. Čtvrté Polsko má účast coby hostitel jistou.

Bulharsko - ČR 2:3 (-23, 18, -17, 18, -11)

Sestava a body ČR: Smutná 4, Kvapilová 4, Havelková 17, Mlejnková 12, Trnková 7, Sajdová 4, libero Melichárková - Vincourová, Vanžurová 18, Toufarová, Purchartová 10, Hodanová 1, libero Dostálová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články