Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Volejbalistky Ostravy do semifinále neprošly, s Krasnojarskem padly i v odvetě

Krasnojarsk (Rusko) – Cesta volejbalistek Ostravy ve Vyzývacím poháru skončila ve čtvrtfinále. Nad síly svěřenkyň trenéra Zdeňka Pommera byl Krasnojarsk, který na úvodní vítězství 3:1 v Česku navázal domácím triumfem 3:0.  

Magdaléna Zedníková
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

V prvním setu hráčky českého týmu už prohrávaly 17:21, přesto ještě dokázaly srovnat na 22:22. Rozhodla až lepší koncovka domácích volejbalistek.

"Sehráli jsme dobrý zápas. Škoda že jsme nedohráli koncovku prvního setu, zápas by se pak zřejmě vyvíjel jinak. V klíčových momentech byl soupeř agresivnější a nám místy chybělo i trochu štěstí. Dobře jsme servírovali, ale v důležitých momentech nám chyběl větší důraz," řekl trenér Pommer po utkání na Sibiři, kam jeho tým cestoval téměř 24 hodin.

Ostrava ovládla začátek druhého setu, v dalším průběhu už ale převzaly aktivitu hráčky Krasnojarsku a ziskem druhé sady definitivně rozhodly o postupu do semifinále. Bojovně naladěné ostravské volejbalistky se poté pokusily uhrát třetí set. Opět však nezvládly koncovku a za stavu 24:22 neproměnily ani jeden ze dvou setbolů.

"Škoda že jsme nevyhrály první set, určitě by to soupeře znervóznilo. Bohužel jsme nebyly ani v dalších koncovkách setů dostatečně důrazné. Velký rozdíl byl v tom, že soupeřky důležité balony pokládaly a my ne," uvedla ostravská kapitánka Iva Nachmilnerová, která si stěžovala, že domácí fanoušci při podání hostů bučeli.

V předchozích kolech vyřadily Ostravanky bez větších komplikací chorvatskou Poreč a v českém derby KP Brno.

Jenisej Krasnojarsk - TJ Ostrava 3:0 (23, 20, 24)

Rozhodčí: Pindral (Pol.), Hadžijev (Ázerb.). Čas: 79 min. Diváci: 250. První zápas 3:1, postoupil Krasnojarsk.

Nejvíce bodů Krasnojarsku: Frolovová 17, Hareliková 13, Ščeglovová 12. Sestava a body Ostravy: Válková 4, P. Kojdová 7, Zemanová 3, Toufarová 10, Zedníková 12, Nachmilnerová 10, libero Červenková - Čuboňová, Kvapilová, Diatková 2, Součková, Faltínová. Trenér: Pommer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články