Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistky Olympu senzačně připravily Liberec o neporazitelnost

Až do 6. kola nepoznaly volejbalistky Liberce hořkost porážky. To se ale změnilo na palubovce pražského Olympu, který dosud neporaženému severočeskému celku nadělil až nečekaně jednoznačnou prohru 0:3 na sety. Pozici lídra si před Severočeškami upevnil Prostějov, který porazil mistrovské KP Brno 3:0 a vyhrál i sedmý zápas v sezoně. Obhájkyně titulu naopak zůstávají bez vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olymp – Liberec

Olymp pro sebe rozhodl první sadu až poté, co odvrátil tři setboly. Pražanky pak využily svoji druhou možnost, zvítězily 30:28 a třetí výhru v sezoně dokonaly pod vedením autorky 22 bodů Moniky Brancuské v dalších setech po výsledcích 25:18 a 25:16.

"Ani se mi tomu nechce věřit, to vítězství je úžasné. Moje svěřenkyně hrály dobře. Monice se zápas nadmíru vydařil, téměř deset bodů v každém setu, to my potřebujeme," radoval se trenér Stanislav Mitáč. Jeho protějšek Libor Gálík konstatoval, že předností Olympu byla obrana. "My jsme to utkání začali dobře, ale přestali jsme útočit a hlavně blokovat a nezvládli jsme koncovku. Ve druhém setu jsme také asi dvakrát vedli o čtyři body, ale znovu jsme přestali útočit. Olymp výborně bránil a hlavně dohrával bodové útoky," zhodnotil zápas liberecký kouč.

V Prostějově nedostaly české šampionky z KP Brno příležitost vylepšit si zatím tristní bilanci v soutěži. Pouze druhý set tam dotáhly do vyrovnané koncovky (23:25), prohrály i pátý zápas v sezoně a se dvěma body mají druhou nejhorší bilanci v extralize. Za ním je o skóre už jen Šternberk, který nestačil na vicemistrovské Šelmy. Brněnský tým se po hladké výhře 3:0 přiblížil k druhému Liberci na pouhé dva body.

UNIQA extraliga volejbalistek – 6. kolo:

Přerov – Frýdek-Místek 3:1 (18, 18, -16, 17)
Nejvíce bodů: Kohoutová 12, Lazárková a Vajdová po 9 – Abgolossouová 13, Doškovová 10, Petrová 6.

Olymp Praha – Liberec 3:0 (28, 18, 16)
Nejvíce bodů: Brancuská 22, Hodanová 14, Virtová 10 – Herdová 12, Vyklická 8, Kvapilová 6.

Prostějov – KP Brno 3:0 (13, 23, 18)
Nejvíce bodů: Šunderlíková 14, Trnková 11, Loffová 10 – Kuníková 12, Jelínková 11, Hrušecká 8.

Šelmy Brno – Šternberk 3:0 (14, 20, 10)
Nejvíce bodů: Kelnárová 15, Bjerregardová 13, Širůčková 10 – Klodaová 9, Weidenthalerová 8, Laskowská a Deptuvhová po 6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články