Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Volejbalistky Olympu po roce a půl porazily v extralize Šelmy

Volejbalistky Olympu po roce a půl porazily brněnské Šelmy. V pátém kole extraligy v domácí hale suverénně vyhrály 3:0 i zásluhou 17 bodů předsezonní posily a bývalé kapitánky reprezentace Anety Kocmanové-Havlíčkové, jež se vrátila do pražského týmu po 12 letech v zahraničí.

Olymp v minulé sezoně, předčasně ukončené koronavirem, Šelmám třikrát podlehl a nezískal při tom ani set. Brněnský tým na jaře vedl tabulku, do Prahy ale nepřijel kompletní a na domácí hráčky nestačil. Bez tří opor Horké, Janečkové a Chlumské uhrál maximálně v setu osmnáct bodů.

"Během zápasu se zpravidla první balon nesložil a rozhodovalo se v následných výměnách a to bylo výrazně příznivější pro nás. Z obranných míčů jsme každý druhý dokázali složit. Jsem spokojený, ne každé družstvo porazí Šelmy za tři body," uvedl kouč Stanislav Mitáč.

"Z naší strany bojovný zápas, hráli jsme slušně v obraně. Bylo to z naší strany s nasazením, nakonec se ukázalo, že kvalita soupeře byla větší než naše umění. Měli jsme problémy s dohráváním balonů, s přípravou protiútoku. Z vyrovnaných výměn bylo náhle vedení 15:7 pro Olymp, přitom naše hra nebyla špatná," doplnil trenér Šelem Ondřej Boula.

Výhru 3:0 si před vynucenou minimálně dvoutýdenní pauzou kvůli vládním opatřením proti šíření covidu-19 připsal i Šternberk ve Frýdku-Místu a poslal soupeře na dno tabulky.

Výsledky 5. kola extraligy volejbalistek:

Frýdek-Místek - Šternberk 0:3 (-26, -25, -18)
Nejvíce bodů: Staňková 14, Šnellyová 9, Mitregaová 8 - Wanczyková a Herdová po 13, Látalová 11.

Olymp Praha - VK Brno 3:0 (14, 18, 15)
Nejvíce bodů: Kocmanová-Havlíčková 17, Boušková 11, Hodanová 10 - Mikysková 13, Širůčková 6, Marková 5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články