Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalistky Olomouce padly s Prostějovem, stoprocentní už je jen Ostrava

Praha  - Posledním týmem, který v extralize volejbalistek ještě neokusil hořkost porážky, je Ostrava. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera zdolaly v 6. kole Olymp Praha jednoznačně 3:0. To další doposud stoprocentní tým Olomouc nestačil na prostějovské obhájkyně (3:0).

Slavící volejbalistky Ostravy
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Ostrava tak vede tabulku s náskokem jednoho bodu před Prostějovem, který na úvod soutěže nečekaně porazila 3:2. Prostějovský tým vyhrál nad Olomoucí výhradně zásluhou bodů zahraničních hráček, mezi nimiž už přitom chyběla devětadvacetiletá kubánská univerzálka Liannes Simonová. Ta přerušila volejbalovou kariéru kvůli těhotenství, vedení klubu nyní shání náhradu.

"Vrátí se zpět na Kubu a bude se věnovat rodinnému životu. Po lidské stránce pochopitelně celou situaci chápeme a přejeme jí další spokojený život i mateřské štěstí. Na stranu druhou nás těhotenství klíčové opory a hráčky, která v minulé sezoně útočně táhla celý tým, pochopitelně zaskočilo," uvedl předseda prostějovské správní rady Petr Chytil.

Výsledky extraligy volejbalistek:

4. kolo:

Prostějov - Olomouc 3:0 (12, 22, 10) Nejvíce bodů: Vargasová 17, Markevičová 11, Matienzová a Steenbergenová po 9 - Dumančičová 7, Kubová 6.

6. kolo:

Frýdek-Místek - Přerov 0:3 (-12, -20, -11) Nejvíce bodů: Pavelková 14, Štrbová 8 - Tomášeková 14, K. Kohoutová 13, Gálíková 9.

Ostrava - Olymp Praha 3:0 (15, 18, 20)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články