Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Volejbalistky nestačily na Polky, prohrály 0:3

Zrenjanin (Srbsko) - České volejbalistky prohrály na mistrovství Evropy v srbském Zrenjaninu své druhé utkání ve skupině C. Po úvodním vítězství nad Rumunskem podlehly obhájkyním bronzových medailí Polkám 0:3 po setech 20:25, 26:28 a 20:25.  V posledním zápasu ve skupině české volejbalistky nastoupí v pondělí od 16:00 proti hráčkám Izraele a výhra jim zajistí postup do play off z druhého místa.

Česko - Polsko
zdroj: EPA autor: Srdjan Suki

V prvním setu se Češkám nedařilo 'krotit' polské podání a na začátku prohrávaly 0:3, ale ještě se zvedly a po dobrém servisu a díky úspěšným blokům dokonce vedly o čtyři body 13:9. Kvůli nedůraznému útoku ale o nadějný náskok přišly a v koncovce pustily soupeřky do vedení od stavu 17:17 po špatném příjmu. "Daly jste hlavu dolů, zvedneme to," burcoval své svěřenkyně kouč Jiří Šiller, ale marně.

Rozdíl byl v úspěšnosti a pokrytí univerzálek. Zatímco polská hvězda Skowronská úspěšně bodovala, českou útočnou hrozbu Havlíčkovou Polky blokovaly. V nejvyrovnanější druhé sadě Češky nejdříve zaostávaly. Opět se opakovala stejná chyba - horší příjem podání a nepřesná nahrávka, z které se smečařkám nedařilo překonat dobře postavené polské bloky, a tým rychle prohrával 8:13. Místo Havlíčkové poslal Šiller na palubovku Vanžurovou, tým zvýšil důraz a srovnal na 14:14.

Je nám líto, video expirovalo.
Polsko - Česko

V dramatickém závěru volejbalistky dotáhly šňůrou čtyř bodů další náskok Polek a získaly jako první dva setboly. První ovšem odvrátila Skowronská a při druhém skončil riskantní servis Barborkové v autu. O třetí setbol se české hráčky připravily po nedorozumění v poli a dobře hrající soupeřky si smečí došly pro druhý set.

Polky v třetí sadě stejně jako v celém utkání dobře bránily, hrály lehčeji a skládaly body snadněji než český výběr. Češky se skoro nedokázaly prosadit proti polské obraně a rozdíl během poslední sady narostl až na propastných jedenáct bodů. Změna nahrávačky v závěru pomohla volejbalistkám výsledek alespoň zkorigovat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články