Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistky nestačily na Belgii a poprvé ve Zlaté lize prohrály

České volejbalistky sice vstoupily do utkání lépe než jejich soupeřky a připsaly si první set. Nicméně od té doby už jim Belgičanky získat další sadu nepovolily. Belgie tak ovládla utkání 3:1 po setech 23:25, 26:24, 25:18 a 25:20 a zůstala nadále neporažená. České volejbalistky si sice připsaly první prohru na závěr základní části, ale do závěrečného turnaje Final Four postupují. 

České volejbalistky
zdroj: cev.eu

Zápas dosud neporažených celků se v prvních dvou setech rozhodoval v koncovkách. Úvodní sadu vyhrály Češky 25:23, ve druhé se poměrem 26:24 radovaly jejich soupeřky.

Pak se ale svěřenkyně Jannise Athanasopulose začaly trápit na přihrávce a Belgičanky převzaly iniciativu. Táhla je především smečařka Brit Herbotsová, která nasbírala 33 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Belgie – Česko

"Ukázala, že má spoustu variant úderů, my jsme si s tím nedokázaly úplně poradit. Ale měly jsme i proti ní dobré obrany. I proti ní zvládneme hrát," řekla o belgické hvězdě Daniela Digrinová hrající na postu libera.

Ve třetím setu uhrály Češky jen osmnáct bodů, čtvrtý prohrály 20:25.

"Bojovaly jsme, ale trochu jsme se trápily na servisu, nedokázaly jsme je zatlačit tolik jako soupeře v předchozích zápasech Myslím si, že nám chyběla trošku obětavost v poli. Belgie nás dobře bránila," doplnila Digrinová.

Nejproduktivnější českou volejbalistkou byla s 20 body smečařka Michaela Mlejnková, dalších 14 přidala univerzálka Gabriela Orvošová.

Ani jejich příspěvky nezabránily tomu, že české volejbalistky poslední zápas před finálovým turnajem prohrály. "Klíčový okamžik byl druhý set, který jsme prohráli. Chyběla nám energie. Byl to čtvrtý zápas v sedmi dnech," uvedl trenér Athanasopulos.

Účast ve Final Four měly dopředu jistou. Vyvrcholení ženské kategorie zlaté Evropské ligy bude hostit 15. a 16. června Ostrava. "Věřím, že toto je pro nás velmi dobrá lekce a budeme připravení na semifinále v Ostravě," dodal kouč.

Utkání Evropské ligy volejbalistek v Tarnově (Polsko):

Belgie – Česko 3:1 (-23, 24, 18, 20)

Rozhodčí: Rogič (Srb.), Twardowski (Pol.). Čas: 122 min. Diváci: 56.

Sestava a body Česka: Havelková 6, Koulisiani 10, Orvošová 14, Mlejnková 20, Kneiflová 12, Valková 1, libero Digrinová – Pavlová, Brancuská 3, Grabovská, Faltínová 4, Bukovská. Trenér: Athanasopulos.

Nejvíce bodů Belgie: Herbotsová 33, Stragierová 13, Van Avermaetová 12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články