Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalistky neměly v kvalifikaci ME s Lotyškami problémy

Varna - České volejbalistky vyhrály i druhé utkání prvního kvalifikačního turnaje o postup na mistrovství Evropy v roce 2013. Svěřenkyně trenéra Carla Parisiho ve Varně porazily Lotyšsko jasně 3:0 po setech 25:16, 25:19 a 25:11. V prvním utkání Češky zdolaly Maďarsko také ve třech setech. V sobotu Češky uzavřou první turnaj zápasem s domácím Bulharskem. Druhá část kvalifikační skupiny F se odehraje příští týden v Maďarsku a vítězky postoupí na ME. Druhý tým čeká baráž.

"Hráli jsme koncentrovaně, neměli jsme ve hře výkyvy. Ovšem i tento zápas byl, stejně jako utkání s Maďarskem, přípravou na nedělní důležitý duel o první místo ve skupině s Bulharskem," řekl trenér Parisi.

Celý zápas měly české hráčky zcela ve své režii. Diktovaly tempo a ani jednou neprohrávaly. Dokonale jim vyšel vstup do utkání a snadno získaly náskok 15:2. Na podání se dařilo zejména Kossanyiové a Havlíčkové, obě zaznamenaly po čtyřech esech. Celkem si tým připsal dvanáct přímých bodů z podání, Lotyšky bodovaly z podání pouze dvakrát.

I když ve druhém dějství Lotyšky zvýšily oproti vstupu do zápasu bojovnost, dokázaly pouze zabránit výraznějšímu nárůstu ve skóre. Až v závěru setu se souhra českých volejbalistek zasekla a proměnily teprve čtvrtý setbol.

Bleskový vstup do třetí sady a rychlý náskok 11:3 opět určil jednoznačný vývoj. Hlavními útočnými oporami českého týmu byly Havlíčková s Havelkovou a Kossanyiovou, na bloku se dařilo Monzoniové.

"Naše síla byla hlavně v útočnějším pojetí hry, spokojen jsem i s výkonem v obraně. Ovšem splnili jsme pouze roli favoritů. Více o naší síle napoví až poslední zápas ve skupině," uvedl kouč Parisi.

V neděli Češky uzavřou první turnaj zápasem s domácím Bulharskem. Druhá část kvalifikační skupiny F se odehraje příští týden v Maďarsku a vítězky postoupí na ME. Druhý tým čeká baráž.

ČR - Lotyšsko 3:0 (15, 20, 11)

Rozhodčí: Muha (Srb.), Papageorgiu (Kypr). Čas: 68 min. Diváci:50.

Sestava ČR: Havelková 13, Pastulová 5, Havlíčková 15, Kossanyiová 15, Monzoniová 10, Mühlsteinová 2, libero Bednářová - Barborková, Svobodníková 1, Vincourová. Trenér: Parisi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články