Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Volejbalistky mistrovských Šelem Ligu mistryň hrát nebudou

Ani zisk titulu po šesti letech existence nepřiměl volejbalové Šelmy k tomu, aby změnily styl práce a charakter klubu. Podle manažera Martina Gerži bude mistrovský celek i nadále spoléhat na zkušené hráčky, pro něž není volejbal na prvním místě. I z toho důvodu se klub nepřihlásí do Ligy mistryň, byť by na to měl právo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy Šelmy Brno – Liberec

"Přihlásit se do nejprestižnější soutěže v Evropě pro nás nedává smysl. Naše filozofie a duch je postaven na hráčkách, které už mají děti nebo je budou brzo mít či dávají přednost zaměstnání. Nedává to smysl ani jim, ani mně, abych je honil v týdnu po Evropě a o víkendech po českých palubovkách," řekl Gerža.

Pohárové účasti svých Šelem se přesto nebrání. "Odmítnutím Ligy mistryň nás CEV přeřadí až do třetího Vyzývacího poháru, který není tak cestovatelsky a ekonomicky náročný," upřesnil Gerža.

Šelmy vyhrály extraligu s kádrem, v němž se ústředními postavami staly nahrávačka Pavla Šmídová, matka se dvěma dětmi, a Ivona Marková, která má zatím jednoho potomka. "Dvě hráčky mi po sezoně řekly, že chtějí v nejbližší době otěhotnět, takže s nimi těžko můžu počítat do další sezony," konstatoval Gerža. Navíc do Prostějova odchází libero Adéla Chevalierová.

"Nyní mám v kádru šest hráček, z toho tak maximálně čtyři jsou do základu. Kádr tak nutně dozná změn," připustil Gerža, který usiluje o smečařku, blokařku i univerzálku.

Ani otázka pokračování trenéra Jaroslava Vlka není samozřejmostí. "Jarda Vlk je excelentní kouč, ale já na tomto místě potřebuji i trenéra na každodenní práci a skauting. Tady vidím u týmu rezervy. Nejsem prostě stoprocentně přesvědčen, že Vlk bude u nás pokračovat," řekl manažer.

Nyní si tým odbývá ještě dozvuky mistrovských oslav. I příprava na novou sezonu se bude řídit duchem klubu: žádné společné soustředění, žádné společné kondiční bloky. "Tým se sejde 20. srpna a to budou mít holky za sebou individuální práci na kondici," uzavřel Gerža.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články