Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Volejbalistky Liberce si upevnily vedení v extralize. Druhá Ostrava padla

Volejbalistky Liberce deklasovaly v dohrávce 16. kola Šternberk 3:0 a před víkendovým 18. kolem, které uzavře pro letošek extraligu a zároveň završí druhou třetinu základní části, si upevnily vedení v tabulce. Druhá Ostrava totiž v dohrávaném duelu 9. kola podlehla rovněž bez zisku setu brněnským Šelmám.

Radost volejbalistek Liberce
zdroj: Facebook – VK Dukla Liberec autor: Facebook – VK Dukla Liberec

Dukla doma potvrdila roli favorita a nad Šternberkem zvítězila suverénně 25:10, 25:11 a 25:10. Před Ostravou vede po 17 odehraných zápasech o pět bodů.

Šelmy si vítězstvím nad Ostravankami spravily chuť po vyřazení v Challenge Cupu. Vyrovnaný úvodní set získaly v poměru 26:24, ačkoliv v něm prohrávaly už o sedm bodů. V dalších sadách zvítězily 25:16 a 25:22. "Po trochu pomalejším začátku jsme začali výborně hrát na útoku po kůlech a dobře jsme podávali. K tomu jsme připojili dobrou obranu poté, co se soupeř dostal pod tlak. Mám pocit, že jsme v lize odehráli možná nejlepší utkání," řekl spokojený brněnský kouč Ondřej Boula.

"Byl to asi stejný scénář jako jsme předvedly (v sobotu) s Libercem. Neuchránily jsme si vítězství v prvním setu, prohrály jsme ho o dva body a potom se to s námi táhlo až do konce," litovala po druhé porážce za sebou ostravská kapitánka Andrea Štrbová.

Výsledky extraligy volejbalistek:

UNIQA extraliga volejbalistek:

9. kolo: Ostrava - Šelmy Brno 0:3 (-24, -16, -22)

Nejvíce bodů: Kotlabová 9, Nečiporuková 6 - Komárková 18, Borovcová a Širůčková po 12.

16. kolo: Liberec - Šternberk 3:0 (10, 11, 10)

Nejvíce bodů: Kojdová 12, Nová 11, Skrypaková 9 - Herdová 13, N. Látalová a Kormendyová po 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články