Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Volejbalistky Liberce mají jistou skupinu LM, Karlovarsko je v kvalifikaci

Zatímco volejbalistky Dukly Liberec mají jistou základní skupinu nadcházejícího ročníku Ligy mistryň, šampioni z Karlovarska se pokusí do elitní soutěže probojovat z tříkolové kvalifikace. Za soupeře jim určil dnešní los v Lucemburku rumunský tým Galati.

Radost volejbalistek Liberce
zdroj: Facebook – VK Dukla Liberec autor: Facebook – VK Dukla Liberec

Svěřenci Jiřího Nováka začnou v předkole, jelikož českým volejbalistům klesl klubový koeficient a na přímou účast ve skupině jako v posledních letech domácí mistr nedosáhl. Karlovarsko se tak v 1. kole utká v říjnu s Galati, v případě porážky by hrálo v Poháru CEV s pražskými Lvy.

Do skupin Ligy mistrů se z předkola dostanou jen dva celky a Karlovarsko tak potřebuje případně vyhrát i druhé a třetí kolo. Ve všech fázích se hraje systémem doma - venku.

V Poháru CEV jsou rovněž Ústí nad Labem, které si počká na soupeře pro 1. kolo, poraženého z předkol Ligy mistrů a ve 2. kole by hrálo s italskou Monzou, České Budějovice narazí ve 2. kole na ruské Kemerovo a Dukla Liberec může hrát s polským Belchatówem.

"Pro nás je to trochu Pyrrhovo vítězství. Máme samozřejmě radost z postupu rovnou do další fáze Poháru CEV, na druhou stranu nás čeká soupeř až ze Sibiře, s čímž je spojené dlouhé cestování. Kuzbass (Kemerovo) je jedním z předních celků ruské superligy, v minulé sezoně skončil na čtvrtém místě," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Jihostroje Robert Mifka.

V Poháru CEV žen vzejdou Olomouci soupeřky pro osmifinále z duelu mezi celky Brčko z Bosny a Hercegoviny a srbského Bimalu. Olymp Praha se utká s Düdingenem ze Švýcarska.

Ve Vyzývacím poháru se ostravské hráčky utkají v 1. kole se švýcarským Schaffhauesenem, o kolo později začnou brněnské Šelmy a narazí na vítězky utkání mezi Lincem a Chesiaux ze Švýcarska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články