Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Volejbalistky Králova Pole zabojují o Ligu mistryň, v Brně je čeká kvalifikace

Prvním kvalifikačním turnajem vstoupí do předkol Ligy mistryň volejbalové šampionky z Králova Pole. Turnaj o dvě postupová místa se hraje do čtvrtka v Brně a kromě Králova Pole se jej zúčastní španělský mistr CV Gran Canaria a vítěz rumunské ligy Alba Blaj. Čtvrtým účastníkem měl být izraelský šampion Hapoel Kfar Saba, ale kvůli aktuálnímu ozbrojenému konfliktu do Česka nepřicestoval. Utkání s Gran Canarií sledujte živě ve středu od 17:55 na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Královo Pole Brno před domácím startem Ligy mistryň

Volejbalistky KP Brno, které získaly na jaře titul po 16 letech, usilují o Ligu mistryň poprvé. Na základě národního koeficientu měl český mistr nárok startovat rovnou v hlavní soutěži, jenže šampion z roku 2022 Prostějov se před rokem do soutěže nepřihlásil, a tak řídící komise evropské federace CEV "potrestala" vítěze extraligy přeřazením do kvalifikace.

Další komplikace pro KP přišla, když se nikdo z uvedených účastníků o pořadatelství kvalifikační skupiny nepřihlásil. CEV přidělila losem pořadatelství Brnu. "Bude nás to stát nad rámec rozpočtu 1,7 milionu korun. Ale i přes tyto starosti jsme rádi, že tento prestižní turnaj můžeme pořádat," řekl před začátkem sezony prezident KP Richard Wiesner.

Pozměněný tým Brňanek, který po mistrovských oslavách opustily tři opory – Daniela Digrinová, Magdalena Bukovská a Ela Koulisiani – vstoupí do dosud neprobádané soutěže. "Máme o soupeřkách nějaké informace, jejich soupisky se hemží zvučnými jmény, ale před domácím publikem uděláme vše, abychom favorizované celky potrápili," řekl novinářům kouč Erik Nezhoda.

Jeho svěřenkyním nevyšel vstup do sezony, v prvním kole extraligy prohrál obhájce titulu ve Frýdku-Místku 2:3. "Generálka nám nevyšla, ale věřím, že ve vlastní hale nás fanoušci poženou a podáme mnohem lepší výkon," uvedl Nezhoda.

Program kvalifikačního turnaje Ligy mistryň v Brně:

Úterý 10. října: 15:00 CV Gran Canaria – CS Alba Blaj.

Středa 11. října: 18:00 KP Brno – CV Gran Canaria.

Čtvrtek 12. října: 16:00 KP Brno – CS Alba Blaj.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články