Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Volejbalistky Králova Pole budou usilovat o postup do LM. Hlavně s pokorou, hlásí kouč Brna

Volejbalistky KP Brno se do čtvrtka představí v rumunské Blaji na druhém kvalifikačním turnaji o postup do Ligy mistryň. Ze čtyř týmů si účast v soutěži zajistí první dva, třetí a čtvrtý budou hrát Pohár CEV. Český mistr se postupně utká s domácím celkem Alba Blaj, belgickým Avo Beveren a Mladostí Záhřeb. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

"Do turnaje jdeme s velkou pokorou, je to pro nás všechny velká zkušenost, nikdy jsme se podobného klání nezúčastnili," uvedl trenér Erik Nezhoda. Brno na jaře získalo titul po 16 letech a v soutěži je nováčkem.

Brňanky se do druhé fáze kvalifikace dostaly z domácího turnaje, kde zdolaly španělského šampiona z Gran Canarie, ale podlehly právě Blaji (1:3).

Izraelský mistr Hapoel Kfar Saba do Brna před čtrnácti dny kvůli válečnému stavu v zemi nepřicestoval. Také druhý turnaj se měl uskutečnit na jihu Moravy, ale z finančních důvodů se pořadatel změnil.

Brňanky neodcestovaly do Rumunska v nejlepším rozpoložení. Výhra proti týmu z Kanárských ostrovů je dosud jediný úspěch v rozbíhající se sezoně. V lize totiž Královo Pole třikrát prohrálo, naposledy v sobotu 0:3 v Praze Olympu. "Stále hledáme ideální rozložení sestavy mezi jednotlivé hráčky a posty. Nadcházející turnaj nám může hodně napovědět, která sestava je pro nás tou nejlepší," uvedl Nezhoda.

Nejen z tohoto důvodu nebude patřit Brno k favoritům na postup. Ambice mají zbývající účastníci turnaje, v jejichž týmech hrají výrazné osobnosti evropského volejbalu. Oporou Beverenu je nizozemská univerzálka Iris Vosová, Rumunky táhne Ruska Bogumila Bjardová, která ale na prvním turnaji v Brně chyběla, Záhřeb spoléhá na vyrovnanost silného kádru s řadou chorvatských reprezentantek.

"Budeme hrát tři utkání s třemi mistrovskými týmy tři dny po sobě. Všechny z nich zatím potvrzují formu z minulé sezony a dominují ve svých soutěžích. Své soupeře, a možná i sami sebe, chceme překvapit," řekl Nezhoda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články