Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistky KP Brno zastavily Olymp a ve finále poháru je čeká Dukla Liberec

O třetí Český pohár za sebou budou hrát volejbalistky KP Brno. Ty porazily pražský Olymp 3:1 a ukončily mu sérii sedmi vítězství, šesti v extralize a jednoho právě v poháru. Královo Pole se v pondělí v Kutné Hoře pokusí o trofej připravit Dukla Liberec, která rovněž ve čtyřech setech zdolala Ostravu. Finálové zápasy můžete sledovat v pondělí v přímém přenosu na ČT sport i ČT sport Plus.

Volejbalistky VK KP Brno
zdroj: Facebook VK KP Brno

Tým KP po letním odchodu opor byl před kutnohorským Final Four považovaný za outsidera. Ze čtyř účastníků je v extraligové tabulce na šestém místě nejníže, ale formu na první vrchol domácí sezony vyladil. Zápas s Olympem otočil po prohraném prvním setu.

"Já dnes nemám slov, je to jedno z největších vítězství v mé dosavadní kariéře. Obrovské poděkování patří všem hráčkám a veliká pochvala naší kapitánce za to, jak zvládla utkání. Byl to jeden z našich nejlepších zápasů, které jsme takto sehráli díky ní," chválil kouč Brňanek Erik Nezhoda na klubovém webu Kateřinu Pelikánovou.

Liberec v prvním semifinále zdolal také 3:1 Ostravu, jež si loni zahrála v Českém poháru finále. O 22 bodů se v dresu Dukly postarala slovenská smečařka Lucia Herdová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články