Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Volejbalistky KP Brno prohrály v boji o LM i druhý zápas, nestačily na Beveren

Volejbalistky KP Brno po prohře v úvodním zápase druhé fáze kvalifikace Ligy mistryň s rumunským šampionem Albou Blaj 1:3 nezvítězily ani nad belgickým mistrem Beverenem a padly 0:3. Do hlavní fáze postoupí dva celky, třetí a čtvrtý budou bojovat v Poháru CEV. Utkání se KP se Záhřebem odvysílá ČT sport a ČT sport Plus živě ve čtvrtek od 14:50.

Brňanky po velké letní obměně a odchodu českých reprezentantek jely do Rumunska hlavně pro zkušenosti, českou extraligu na jaře vyhrály po 16 letech a v Lize mistryň jsou nováčkem. V úterý dlouho vzdorovaly domácí Albě Blaj (1:3), dnes už za Asterixem Beveren od začátku zaostávaly.

S problémy přijímaly servis belgického týmu, proto se špatně prosazovaly i v útoku a samy svým podáním soupeřky moc netrápily. Navíc se Brňanky musely obejít bez zraněné srbské univerzálky Bjanky Stojanovičové, pro niž úterní duel skončil už v prvním setu. Snažily se však bojovat až do konce a odvrátily čtyři mečboly.

"Byla to pro nás velká škola. Asterix je velmi kvalitní, od začátku nás tlačil a hrál velmi rychle a my měly rozhozenou obranu," řekla ČT sport Simona Jelínková, jež nastoupila místo Stojanovičové na univerzálním postu. "Věřím, že nám to pomůže do budoucna," dodala.

Asterix Avo Beveren – KP Brno 3:0 (11, 14, 17)

Rozhodčí: Jokelainen (Fin.), Akdemir (Tur.). Čas: 65 min.

Sestava a body Brna: Pelikánová, Kuníková 5, Körmendyová 5, Jelínková 5, Pavlíková, Hrušecká 7, libera Lea Gronichová/Šmardová – Křižanovská, Prchalová 2, Zapletalová, Chlupová. Trenér: Nezhoda.

Nejvíce bodů Beverenu: Vosová 13, Stragierová 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články