Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalistky KP Brno jsou v osmifinále Vyzývacího poháru

Sofia - Volejbalistky KP Brno postoupily do osmifinále Vyzývacího poháru. V odvetném utkání 3. kola v Sofii porazily nejlepší současný bulharský tým CSKA po tuhém boji 3:2 za 114 minut. První utkání v Brně vyhrálo Královo Pole 3:0. "Volejbalistky Sofie hrály podle očekávání mnohem lépe než v prvním zápase," uvedl trenér Ondřej Marek, jehož týmu citelně chyběla nemocná nahrávačka Pavla Vincourová.

Brňanky si celý první set zvykaly na prostředí v hale. Pondělní trénink totiž nestihly, neboť kvůli mlze přistály místo v Sofii ve 150 kilometrů vzdáleném Plovdivu. Cestu si tak prodloužily o pět hodin a předzápasový trénink nestihly.
Ve druhém setu se Markovy svěřenkyně probraly z počátečního útlumu, zpřesnily souhru a zvládly lépe koncovku. Třetí dějství se odehrálo zcela v režii moravského týmu. Domácí volejbalistky nestačily čelit místy drtivému tlaku soupeřek. Přesto se ještě mladý celek CSKA v následující sadě zlepšil a v koncovce proměnil hned první setbol. V tie-breaku prokázaly Brňanky více zkušeností.  

"Vítězství jsme přes velké problémy vydřeli. Bravurně jsme odehráli zejména tie-break," řekl Marek. V osmifinále volejbalistky KP Brno narazí na vítězky středečního zápasu, v němž se střetne Charleroi s Minskem. První utkání v Bělorusku vyhrál belgický klub 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články