Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Volejbalistky Kolocová a Sluková mají z ME do 23 let opět stříbro

Kaliningrad (Rusko) - České plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková obhájily na mistrovství Evropy do 23 let stříbrné medaile. Ve finále v Kaliningradu dnes podlehly německému páru Bütheová, Grossnerová 1:2 na sety. Kolocová se Slukovou pomýšlely po loňském stříbru z portugalského Espinha na titul, neboť byly nejvýše nasazeným párem a ve finále nastoupily až proti turnajovým jednadvacítkám. Ty však v rozhodujícím tie-breaku zvítězily 15:13. Zápas o zlato trval 61 minut.

Beach volejbal
zdroj: www.prygl.net

"Porážka nás hrozně mrzí, protože na celkové prvenství jsme rozhodně měly. Němky nebyly lepší než my, ale přiklonilo se k nim víc štěstí a na nás se taky trochu podepsala únava," řekla Sluková a připomněla, že český pár může v této věkové kategorii hrát ještě v příštím roce.

"Jsme zklamané, titul byl tak blízko. Skončit dvakrát druhé na evropském šampionátu je na jednu stranu super, jenže po téhle porážce nám přece jen kousek k úplné spokojenosti chybí," uvedla Kolocová. "Dvakrát jsme měly v koncovce tie-breaku na ruce vyrovnání - na 12:12 i na 13:13. Rozhodlo především to, že soupeřky v rozhodujících fázích dokázaly lépe bránit než my," dodala.

České hráčky přijely do Ruska s čerstvou zkušeností ze Světového okruhu. Na konci července si odbyly premiéru v Klagenfurtu, kde z kvalifikace prošly až do osmifinále a devátým místem dosáhly životního úspěchu. Nyní je čeká další vystoupení mezi seniorskou elitou, za týden se představí v Haagu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články