Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Volejbalistky Klapalová s Petrovou si v Soulu zahrají o bronz

Soul - České plážové volejbalistky Hana Klapalová s Terezou Petrovou si na turnaji Světového okruhu v Soulu zahrají o třetí místo. Pro obě sedmadvacetileté hráčky je to největší úspěch v kariéře, jejich dosavadním maximem bylo deváté místo. Klapalová s Petrovou můžou zároveň třetím místem vyrovnat nejlepší výkon českých plážových volejbalistek na Světovém okruhu.

Hana Klapalová a Tereza Petrová
zdroj: beach.websnadno.cz

České duo si dnes nejprve ve třetím kole poradilo s třetím nasazeným párem Maria Clara a Carol z Brazílie, který porazilo 2:0 na sety. V další fázi sice Klapalová s Petrovou podlehly stejným poměrem dalším Jihoameričankám Renatě a Leao, ale v opravách využily zranění norské dvojice Hakedalové s Torlenovou a bez boje postoupily do semifinále.

V duelu o finále narazily české hráčky na Brazilky Talitu s Mariou Antonelliovou. Čtvrté nasazené dvojici podlehly za třicet minut po setech 12:21 a 10:21 a v neděli je čeká zápas o bronz a prémii 15 000 dolarů proti jejich přemožitelkám ze čtvrtého kola Renatě a Leao. Ve finále nastoupí Talita s Marií Antonelliovou proti nejvýše nasazené dvojici Američanek Rossové a Kessyové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články