Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Volejbalistky jsou v kvalifikaci ME zatím stoprocentní, set neztratily ani s Bosnou

Po čtvrtečním skalpu domácího Lotyšska přidala ženská volejbalová reprezentace na kvalifikačním turnaji o postup na mistrovství Evropy další jednoznačné vítězství. Bosnu a Hercegovinu totiž zdolala také 3:0, tentokrát po setech 25:23, 25:18, 25:17 a vede tabulku skupiny F.

Svěřenkyně řeckého trenéra Jannise Athanasopulose uzavřou první kvalifikační turnaj v sobotu duelem se Slovinskem. Odvety se uskuteční za týden v Bosně a Hercegovině, na šampionát postoupí dva týmy.

"Jsem opět velmi spokojen s výborným výsledkem i hrou. Po prvním setu, v kterém jsme udělali mnoho chyb, se naše hra stabilizovala. Neskutečný výkon byl na bloku," uvedl Athanasopulos v tiskové zprávě. "Byl to velký týmový výkon," konstatovala kapitánka Kossányiová.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky si poradily s Bosnou a Hercegovinou

Díky blokům získaly Češky třináct bodů v zápase a dobrou prací nad sítí si vybudovaly rozhodující náskok ve druhém i třetím setu. V koncovce vyrovnaného prvního dějství se třemi body v řadě blýskla smečařka Mlejnková. Blokařky Jehlářová a Trnková se rovnoměrně podělily o šest zastavených útoků, čímž se národnímu celku podařilo elimitovat hvězdnou smečařku Begičovou na 16 bodů.

"Jsem ráda za výhru v důležitém zápase. To, že začnu v základu, jsem se dozvěděla asi minutu před zápasem a byla jsem překvapená, ale i ráda, že mi trenér věřil," řekla Jehlářová, která dva roky studuje a hraje za Washington State University v NCAA. V koncovce vyrovnané první sady se třemi body v řadě blýskla smečařka Mlejnková. "Když jsme přestaly dělat chyby, tak se naše převaha projevila," řekla Kossányiová.

Reprezentaci se dařilo víceméně ve všech činnostech. Na příjmu a v obraně v poli zářilo libero Dostálová a nahrávačka Valková mohla rozdělovat míče mezi útočnice. V útoku spolehlivá kapitánka Kossányiová přispěla devíti body, Mlejnková jich zaznamenala třináct a nejlepší hráčka utkání univerzálka Orvošová svým šestnáctým bodem střetnutí ukončila. "Zvládly jsme to, jen ze začátku panovala opět nervozita. Za cenu jsem ráda, ale nečekala jsem to," řekla Orvošová.

Po dvou vítězstvích jsou zatím Češky na nejlepší cestě na ME, které bude na přelomu srpna a září hostit Srbsko, Bulharsko, Chorvatsko a Rumunsko. Turnaj bude hrát 24 celků.

Kvalifikace ME volejbalistek, skupina F - první turnaj v Daugavpilsu (Lotyšsko):

ČR - Bosna a Hercegovina 3:0 (23, 18, 17)

Rozhodčí: Kurtiss (Lot.), Strandson (Est.). Čas: 76 min. Sestava a body ČR: Jehlářová 6, Orvošová 16, Mlejnková 13, Trnková 6, Valková 6, Kossányiová 9, libero Dostálová - Šimáňová 1. Trenér: Athanasopulos. Nejvíce bodů Bosny a Hercegoviny: Begičová 16, Boskovičová 12.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články